Joaquin Phoenix wil 'Brother Bear'-beren vrij krijgen

Joaquin Phoenix wil 'Brother Bear'-beren vrij krijgen

De acteur vindt dat de dieren beter verdienen.

De Disney-film Brother Bear kwam alweer bijna twintig jaar geleden uit. Acteur en dierenrechtenactivist Joaquin Phoenix leende zijn stem aan het hoofdpersonage. Recentelijk kwam de met een Oscar bekroonde acteur erachter dat de twee beren die model stonden voor de animatiefilm nog steeds vast zitten. Hier wil hij nu verandering in brengen.

De twee dieren, genaamd Bruno en Bambi, zijn eigendom van de Bearadise Ranch in Florida. Al jarenlang worden de beren verhuurd voor zowel trouw- en verjaardagsfeesten als film- en tv-producties.

Vrijheid
Phoenix vindt dat de beren vrijgelaten moeten worden. Hij nam dan ook contact op met de eigenaresse, Monica Welde, in de hoop dat zij met hem akkoord gaat.

Zo schrijft Phoenix: "Alles wat de beren natuurlijk of belangrijk is wordt hen ontnomen en ze verdienen beter. Daarom wil ik u vragen alstublieft te overwegen om hen geen kunstjes meer te laten doen en ermee rond te trekken, maar hen, net als uw andere beren, de kans geven ook echt als beren te leven."

"Als u het beste voor hen wil, laat mij u dan helpen om hen over te brengen naar een erkend en geschikt dierenreservaat." Het volledige bericht van de acteur is hier terug te lezen.

NieuwsFilm

meest populair