Alicia Vikander reageert op kritiek casting van Eddie Redmayne in 'The Danish Girl'

Alicia Vikander reageert op kritiek casting van Eddie Redmayne in 'The Danish Girl'

Sommige mensen hadden de rol graag naar een transgender zien gaan.

Het komt vandaag de dag wel vaker voor dat acteurs onder vuur komen te liggen nadat ze een rol accepteren die 'niet bij ze past'. Zo ook Eddie Redmayne. Hij speelde een transseksuele vrouw in The Danish Girl. Zijn collega, Alicia Vikander, blikt hier nu op terug.

De film van regisseur Tom Hooper volgt het Deense koppel Einar Wegener (Redmayne) en Gerda Wegener (Vikander), twee kunstenaars uit de jaren twintig. Wegener was een van de allereerste mensen die een geslachtsoperatie onderging.

Ondanks het feit dat de film sterk onthaald en Vikander zelfs een Oscar won, kwam Redmayne onder vuur te liggen, aangezien sommige mensen van mening zijn dat de rol naar een transgender had moeten gaan.

Reactie
Vikander, die nu haar nieuwste film, de veelbelovende The Green Knight, volop aan het promoten is, laat zich er tijdens een recent interview over uit. Zo zegt de actrice dat Redmayne geweldig was in de rol en een fantastische acteerprestatie neerzette, maar ze begrijpt de kritiek wel.

''We moeten verandering teweegbrengen'' begint Vikander. ''We moeten ervoor zorgen dat transseksuele manen en vrouwen een voet tussen de deur krijgen en ook werk vinden. Zij moeten dan ook de kans krijgen cisgenderpersonages te kunnen spelen. Dat is het belangrijkste''.

Vinden jullie dat de rol naar iemand anders had moeten gaan?

NieuwsFilm

meest populair