Netflix is straks niet langer de grootste streamingdienst, dit is 'm wel

YouTube wordt groter dan Netflix.

YouTube staat op het punt om Netflix in te halen als de grootste streamingdienst in de industrie, als het aankomt op de omzet. YouTube is al in bezit van de titel van de grootste als het aankomt op gebruikers, maar de verdienste van Netflix maakt dat YouTube nog niet naar de titel kon grijpen op het vlak van verdienste.

Een grafiek die op Twitter geplaatst werd door Lucas Shaw, laat echter zien dat het moment snel komt dat YouTube uiteindelijk meer verdient dan Netflix.

Grotere omzet
Hieronder kan je het bericht van Lucas Shaw bekijken:



De coronacrisis leidde tot een heel nieuwe boost voor de streamingindustrie. Mensen van over heel de wereld bleven zo'n beetje verplicht thuis en YouTube werd nog meer dé plek voor beroemdheden dan het al was.

Bloomberg meldt dat het vooral heel goed gaat met YouTube op dit moment. De streamingdienst zette maar liefst 7 miljard dollar om het afgelopen kwartaal, een bijzondere verdienste want dat komt alleen voort uit advertentieinkomsten.

Natuurlijk heeft Netflix een heel ander verdienmodel. Het bedrijf is immers afhankelijk van de abonnementsgelden van de gebruikers voor z'n inkomen. En voelt na jaren aan de top de hete adem van onder meer de concurrenten Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video in de nek.

NieuwsFilm

meest populair