Maken de Coen broertjes geen films meer?

Componist en goede vriend Carter Burwell zegt dat Ethan Coen het wel welletjes vindt geweest...

Wouter Drummen 5 augustus 2021 08:36 in Algemeen
Het lijkt een trieste dag te zijn voor alle Coen-fans. De broertjes hebben al heel wat geweldige films gemaakt, waaronder pareltjes als The Big Lebowski en No Country for Old Men. Nu lijkt het erop dat ze misschien nooit meer samen een film maken.

Joel Coen staat met zijn Shakespeare-verfilming, The Tragedy of Macbeth, met o.a. Denzel Washington en Frances McDormand, voor het eerst alleen achter de camera. Vele filmfanaten keken hier al van op, maar het lijkt erop dat we hier nu maar aan moeten wennen.

Niet meer
Componist Carter Burwell kent beide broers goed, aangezien hij vaker met ze samenwerkte. Hij werkt ook mee aan The Tragedy of MacBeth en laat zich erover uit.

''Ethan wil gewoon geen films meer maken, in ieder geval niet op dit moment. Hij liet ons weten een pauze te willen nemen, om zich zo te kunnen focussen op toneelstukken''.

Geweldige ideeën
Zo gaat Burwell verder door te zeggen: ''Ethan lijkt heel gelukkig te zijn met wat hij nu doet en ik weet eerlijk gezegd niet wat Joel gaat doen na deze film. Zelf hoop ik dat ze doorgaan, want ze hebben nog heel wat onverfilmde scripts liggen...''

''Veel kan ik hier natuurlijk niet over loslaten, maar ik heb er enkele van gelezen en ze zijn echt geweldig. We hebben echter allemaal een leeftijd bereikt waarop we met pensioen zouden kunnen gaan, maar of dat zal gebeuren weet ik nog niet. De filmsector is gigantisch onvoorspelbaar, dus laten wet hopen dat de Coens ons nog meer moois voorschotelen!''

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Jammer echt Jammer ik vond the big lebowski en oh brother where art thou geweldige films

Lurking metafan

Avatar

Zonde. Waren interessante films die ze maakten, dit is wel een gemis.

Spider-fan

Avatar

Er kunnen nog films en/of series gemaakt worden door anderen. Fargo de serie heeft exact dezelfde toon en stijl als de film.

NieuwsFilm

meest populair