De zeer zware tijden zijn niet voorbij voor bioscoopeigenaren want het publiek wil niet terug; wat doe jij?

De zeer zware tijden zijn niet voorbij voor bioscoopeigenaren want het publiek wil niet terug; wat doe jij?

Het lijkt erop dat het niet snel beter wordt.

Nu de westerse wereld langzaamaan weer open gaat, is het de vraag wanneer mensen weer massaal de bioscoop in gaan. Na een extreem zwaar 2020, hoopte de filmindustrie dat 2021 het jaar van groot herstel zou zijn.

Het lijkt erop dat het nog wel even zal duren voordat de box office terug is op het oude niveau. Tegelijk laten films als F9 en Black Widow zien dat het publiek best bereid is om terug te keren naar de bioscoop om langverwachte films te zien. Maar er is reden tot zorgen.

Toch zorgen
In meerdere landen heeft de deltavariant van COVID-19 zich geworteld als de nieuwe dominante variant. In Hollywood heeft dat zo zijn impact gehad. Zo stelde Paramount Pictures de film Clifford the Big Red Dog voor onbepaalde tijd uit.

Studio's zullen in elk geval kijken naar het moment waarop het publiek weer met een goed gevoel naar de bioscoop gaat. En daar lijkt het niet lekker te zitten. The Hollywood Reporter deed onderzoek onder publiek om te zien of mensen nog wel naar de bioscoop willen.

Dat blijkt niet eens zo heel goed te zitten in alle groepen. De nieuwe cijfers zijn namelijk lager dan eerst. Onderstaande cijfers zetten we af tegen de statistieken van 11 juli:

Allen: 70% vs 81% op 11 juli
Mannen onder de 25: 78% vs 88% op 11 juli
Mannen boven de 25: 71% vs 87% op 11 juli
Vrouwen onder de 25: 75% vs 87% op 11 juli
Vrouwen boven de 25: 62% vs 72% op 11 juli

NieuwsFilm

meest populair