'Tenet'-hoofdrolspeler zet zich op een ietwat merkwaardige wijze in voor de bioscoopervaring

John David Washington zegt dat niks beter is dan het grote scherm maar maakt nu al zijn tweede film voor Netflix.

Vanwege de coronacrisis hebben bioscopen, overal in de wereld, het erg lastig. De nodige filmtalenten zijn dan ook van mening dat het misschien wel eens gedaan kan zijn met de bioscoopervaring zoals wij die kennen. John David Washington laat nu ook van zich horen.

Nog niet zo heel lang geleden was de zoon van Denzel Washington te zien in Christopher Nolan's Tenet. De regisseur wilde dan ook, koste wat het kost, zijn blockbuster uitbrengen in de cinema's, maar de cijfers vielen ietwat tegen. John David is echter van mening dat het belangrijk is dat we naar het grote scherm blijven gaan.

Interview
De acteur zal over een week te zien in de thriller Beckett, waarin hij de hoofdrol vertolkt. De film gaat nu in wereldpremière op het Locarno Film Festival in Zwitserland en hier nam hij het voor de bioscoopervaring op.

Beckett gaat over een man (Washington) die op vakantie is in Griekenland en na een vreselijk ongeluk het doelwit wordt van een klopjacht. Zo zegt Washington: ''Het verhaal van Beckett doet me aan overleven denken en dat is voor mij een heel persoonlijk onderwerp''.

''Een van de redenen waarom we hier allemaal in Locarno zijn, is het voortbestaan van de bioscoopervaring en daarom kon ik me in zo goed het verhaal van Beckett vinden''.

Kritiek
Toch kreeg de acteur voor zijn uitspraken wat kritiek te verduren, aangezien Beckett ironisch genoeg geen bioscooprelease krijgt maar vanaf volgende week gewoon op Netflix te zien zijn. De vorige film van Washington, Malcolm & Marie, verscheen ook enkel en alleen op de streaminggigant.

NieuwsFilm

meest populair