'Stillwater' onder vuur, regisseur laat van zich horen

'Stillwater' onder vuur, regisseur laat van zich horen

Volgens Tom McCarthy heeft hij niks 'gekopieerd'.

Later deze maand komt de film Stillwater uit, waarin Matt Damon de hoofdrol speelt. De film is echter nu al onder vuur komen te liggen. Regisseur Tom McCarthy komt nu op voor zijn werk.

Het verhaal gaat over Bill Baker (Damon) die erachter komt dat zijn dochter is gearresteerd in Marseille voor een moord die ze ontkent gepleegd te hebben. Zonder de taal of cultuur te kennen, reist Bill naar Frankijk om zijn dochter vrij te krijgen.

Mijn verhaal
Recentelijk haalde een vrouw, genaamd Amanda Knox, uit naar de film. Knox zat bijna vier jaar in een Italiaanse gevangenis na haar onterechte veroordeling voor de moord op haar huisgenoot. Zij zegt dan ook dat de film is gebaseerd op haar leven, maar er werd nooit contact met haar opgenomen.

Bekijk haar bericht hieronder:



Verdediging
Volgens McCarthy klopt dit echter niet. Zo zegt de regisseur tijdens een recent interview: ''Ik heb enorm veel respect voor Amanda en het is vreselijk wat zij heeft meegemaakt. Het is fantastisch dat ze uiteindelijk onschuldig werd verklaard''.

''Vandaag de dag heeft ze de mogelijkheid haar verhaal te vertellen en het is goed dat ze dit doet. Maar ze heeft Stillwater nog niet gezien. Ze haalt namelijk dingen aan die niet in de film voorkomen. Stillwater is dan ook pure fictie en heeft niks met haar leven te maken. Ik geef toe dat we ons wel hebben hebben laten inspireren door waargebeurde verhalen, maar Stillwater is Bill Baker's verhaal''.

''Enkele jaren geleden maakte ik de film Spotlight. Deze was natuurlijk gebaseerd op echte mensen en dingen die echt zijn gebeurd, maar dat is zeker niet het geval met Stillwater. Het verhaal en alle personages in de film zijn verzonnen''.

NieuwsFilm

meest populair