Special-effects van 'The Green Knight' onder de loep

Weta Digital ging weer in zee met regisseur David Lowery.

Wouter Drummen 9 augustus 2021 13:06 in Algemeen
The Green Knight lijkt een van de beste films van het jaar te zijn. De film werd tot nu toe sterk onthaald. Dit is mede te danken aan het visuele effecten-bedrijf Weta Digital (bekend van onder meer Peter Jackson's The Lord of the Rings-trilogie).

Regisseur David Lowery wilde met Weta Digitial samenwerken, maar alleen als ze zouden kunnen helpen met de retrolook die hij in gedachten had. Zo wilde hij dat de omgevingen eruitzagen alsof ze met geschilderde achtergronden tot stand waren gekomen.

Missie
Zo zegt visual effects supervisor Eric Saindon: ''We hebben de stad en de kastelen in de film uitgebreid met CGI, maar zorgden er wel telkens voor dat ze op matte schilderijen leken''.

''Het was erg leuk om de film er te doen uitzien alsof hij 30 jaar geleden uitkwam, toen je nog geen volledige stad kon vervangen door een CGI-versie''.

Veel tijd
Het was wel niet altijd even makkelijk. Zo komt er een scene in de film voor waar het hoofdpersonage Gawain (Dev Patel) een groep naakte reuzinnen ontmoet. De actrices moesten voor deze scene allemaal één voor één vanuit elke hoek gefilmd worden tegen een green screen.

Saindon laat weten dat ze voor 90 frames per seconde gingen, om zo een slow motion-effect te creëren. Vervolgens werden de beelden gecombineerd met luchtbeelden van een bergvallei in Nieuw-Zeeland.

''Het was fijn samenwerken met David. Hij heeft zijn eigen visie, maar geeft ons genoeg vrijheid om de technieken toe te passen die het beste pasten. We denken dat het resultaat er dan ook mag zijn!''

Bekijk hier het volledige interview

NieuwsFilm