'Avengers: Endgame'-plotgat maakt een rustig leven voor Steve Rogers volstrekt onmogelijk

'Avengers: Endgame'-plotgat maakt een rustig leven voor Steve Rogers volstrekt onmogelijk

We leggen je uit waarom.

Er blijven heel wat vragen open staan rond het lot van Steve Rogers in Avengers: Endgame. Als we de filmmakers mogen geloven, dan was Steve een mooi lot beschoren. Hij trok zich in het verleden terug bij zijn grote liefde, Peggy Carter. Maar kan dat wel?

Doordat het pensioen van Steve te maken had met tijdreizen, was het wat complexer dan 'gewoon' dat. Hij koos er na het terugbrengen van de Infinity Stones in elk geval voor om in de jaren veertig te blijven. Vervolgens gaf hij in het 'heden' van het MCU het schild van Captain America aan Sam Wilson. Er is vrijwel niets bekend over het leven van Peggy en Steve samen.

Nog veel vragen
Hoe dan ook blijven er veel vragen open staan. Zo is niet helemaal duidelijk of Steve nou voor een nieuwe realiteit gezorgd heeft. Schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely denken in elk geval van niet, maar als je de logica van de serie Loki volgt, lijkt dat niet te kloppen.

Tegelijk is het de vraag of Steve wel met Peggy dat rustige leven kon leiden. Zou hij al die decennia een rustig en teruggetrokken leven kunnen hebben gehad? Of toch niet? Die kans lijkt in elk geval heel klein.

Het feit dat Steve supersoldaat is, maakt dat vermoedelijk onmogelijk. Er zijn eigenlijk twee goede mogelijkheden voor Steve met z'n leven. Hij kan in het openbaar geleefd hebben en is dan vermoedelijk ingezet door de regering als bekende oorlogsheld. Anderzijds zou hij ook geprobeerd kunnen hebben om een 'geheim' leven te leiden. Maar Steve is zo bekend dat dit wel erg moeilijk lijkt.

Hoewel Steve dat rustige leventje zeker verdiend had, is het maar de vraag hoe het uiteindelijk is gegaan.

NieuwsFilm

meest populair