Deze scène ging zelfs voor 'The Suicide Squad' te ver

Deze scène ging zelfs voor 'The Suicide Squad' te ver

James Gunn mocht alles, maar dit niet.

We wisten al vanaf het begin dat The Suicide Squad een R-Rating zou krijgen. Ook was bekend dat regisseur James Gunn heel ver mocht gaan met zijn film. Hij mocht elk personage dat hij maar wilde dood laten gaan.

In een aantal van de meest gore momenten van de film, zien we dan ook enkele van de Task Force X-helden sterven. Weer andere momenten laten zien hoe zij op gruwelijke wijze afrekenen met de rebellen van Sol Soria. Vooral een scène waarin Peacemaker en Bloodsport hen doden is wel erg groot.

Bijna te ver gegaan
Tijdens een interview met Variety, werd Gunn precies naar die scène gevraagd. Zo onthulde hij dat Warner Bros. toch een beetje moeite hiermee had. En Gunn voelde zelf ook wat "bedenkingen".

"Die dingen met Bloodsport en Peacemaker, daar had ik bedenkingen bij. Ik hield van de scène. Hij is grappig en duikt in het hart van waar de film om draait voor mij, namelijk de reis waarin Bloodsport begint te leren dat een man en een leider zijn niet gelijk staat aan een giftige man zijn. En dat het pad naar een echte man, bereikt wordt via kwetsbaarheid. Die scène is daar een belangrijk onderdeel van, een scène waarin twee mensen kijken wie de grootste heeft."

"Maar, man, eerlijk gezegd keek ik hem laatst in de bioscoop en dacht ik even: holy shit, hier zijn we te ver gegaan. Dit bevond zich echt op het randje van wat we konden doen. Er waren ook wat studiobazen van Warner Bros. die dat benoemden en zeiden: 'Gaan we hier niet te ver?' En ik denk dat ik daarop zei dat Amanda Waller hen expliciet de opdracht gaf naar het kamp te gaan en iedereen te dode. Dus ze volgen haar bevelen en in zekere zin is zij de antagonist van de film. Dus ja, ik voelde daar wel wat bedenkingen bij."

NieuwsFilm

meest populair