Onderzoek naar 'The Suicide Squad'-acteur Joel Kinnaman na beschuldiging seksueel misbruik

Onderzoek naar 'The Suicide Squad'-acteur Joel Kinnaman na beschuldiging seksueel misbruik

Model Bella Davis, tegen wie Kinnaman deze week succesvol een contactverbod wist te regelen, heeft nu aangifte tegen hem gedaan.

Joel Kinnaman (The Suicide Squad) wordt beschuldigd van verkrachting. Model Bella Davis, die Kinnaman op zijn beurt beschuldigd van chantage, heeft daarvoor aangifte gedaan. Het openbaar ministerie van Zweden is inmiddels een onderzoek gestart.

Bekijk de afbeelding
Het Zweedse openbaar ministerie heeft daartoe besloten nadat Davis officieel aangifte tegen Kinnaman heeft gedaan vanwege verkrachting, nadat ze hem daar eerder in de media al van beschuldigde. Dat deed ze overigens pas nadat Kinnaman vorige week succesvol een contactverbod voor haar wist te regelen.

Kinnaman deelde vorige week een uitgebreid statement op Instagram waarin hij verklaarde in het verleden inderdaad meerdere keren de lakens te hebben gedeeld met Davis. Volgens de acteur gebeurde dat echter steeds met wederzijdse toestemming.

Het ging volgens Kinnaman mis toen hij een relatie kreeg en het contact met Davis verbrak. Hij claimt dat het model hem toen lastig begon te vallen en bedreigen. "Ze wilde dat hij haar onder meer hielp bij het regelen van een werkvisum en opbouwen van een netwerk in Hollywood", zei de advocaat van Kinnaman eerder.

Volgens Davis klopt er echter helemaal niets van Kinnamans verhaal. Hij zou liegen om zijn carrière te redden, zo zei ze eerder deze week tegen de pers. Het openbaar ministerie van Zweden neemt de beschuldigingen van Davis serieus en heeft een onderzoek ingesteld.

Een woordvoerder van het openbaar ministerie laat weten in reactie op dit nieuws: "De zaak ligt pas sinds vandaag op het bureau van de openbaar aanklaagster. Ze heeft er nog nauwelijks naar kunnen kijken. Wel heeft ze gezegd dat het nodig is om aanvullend onderzoek te verrichten voordat ze een beslissing kan nemen over wat te doen".

Hoewel de woordvoerder niet kon vertellen om wat voor aanvullende onderzoeken het gaat, meldt deze wel dat het in dit soort zaken gebruikelijk is dat in ieder geval de beschuldigde (Kinnaman) wordt verhoord.

Kinnaman heeft al via zijn advocaat laten weten volledig mee te zullen werken aan die onderzoeken. "Mijn cliënt zal er alles aan doen om zijn naam te zuiveren", aldus zijn advocaat.

NieuwsFilm

meest populair