'Reminiscene'-regisseuse dacht eraan mannelijk pseudoniem te gebruiken i.v.m. seksisme in Hollywood

'Reminiscene'-regisseuse dacht eraan mannelijk pseudoniem te gebruiken i.v.m. seksisme in Hollywood

Lisa Joy zegt dat het lang niet altijd even makkelijk is.

Lisa Joy, o.a. bekend van de populaire serie Westworld, zegt dat er in Hollywood nog veel problemen zijn i.v.m. seksisme. Zelf wordt ze er ook nog af en toe mee geconfronteerd.

Joy is getrouwd met de broer van Christopher Nolan, scenarioschrijver Jonathan, en heeft nu haar eerste film gemaakt, genaamd Reminiscence. In dit science-fiction verhaal speelt Hugh Jackman de hoofdrol, maar ook de rest van de cast mag er zijn. Zo worden andere belangrijke rollen ingevuld door o.a. Rebecca Ferguson en Thandie Newton.

Lastig
Tijdens de biedingsstrijd om het script kreeg Joy wel te maken met seksisme, waar ze nu op terugblikt. Zo zegt ze: ''Sommige studio's gaven me 'complimenten' zoals: 'Het is echt geweldig dat een vrouw zo'n verhaal kan schrijven'. Ik vroeg dan: 'Waarom?' Is het voor vrouwen zo moeilijk om zich hoge niveaus van intelligentie en diepgang voor stellen?''

Vanwege al het seksisme in de filmsector overwoog Joy oorspronkelijk zelfs om het script onder een mannelijk pseudoniem rond te sturen, maar hier zag ze uiteindelijk toch vanaf.

''Ik dacht dat het daardoor misschien wel meer in de smaak zou vallen. Uiteindelijk heb ik toch besloten dat niet te doen, maar ik ben in mijn carrière wel al vaak met vooroordelen geconfronteerd. Hopelijk komt hier eens een einde aan''.

NieuwsFilm

meest populair