'Jurassic World: Dominion' gaat nu al tegen 'Jurassic Park' in

'Jurassic World: Dominion' gaat nu al tegen 'Jurassic Park' in

De dinosaurussen zijn nu geen tragische beesten meer.

Deze zomer debuteerde in de bioscopen een uitgebreide preview voor Jurassic World: Dominion. Daarin was te zien hoe de T-Rex uiteindelijk een drive-in bioscoop binnen kwam lopen, waar zij heel wat mensen de stuipen op het lijf joeg.

De film Jurassic World: Dominion is duidelijk de markt in gezet als een film die moet teruggrijpen op het verleden van de franchise. Zo moet er een connectie gelegd worden met Jurassic Park, onder meer door de oude castleden terug te brengen.

Tegen de geschiedenis ingaan
Hoewel het een heel amusante preview is, legt de preview een connectie met horror en de Jurassic World-franchise. En dat is ook het 'probleem' in zekere zin.

De hele franchise begon er namelijk mee dat dinosaurussen vooral neergezet werden als tragische wezens die vooral ook ontzagwekkend zijn. Dat zowel in het dialoog als in de richting van de film.

Maar Jurassic World: Dominion zet ze meer dan ooit neer als monsters, waarmee behoorlijk afgeweken wordt van het uitgangspunt van de eerste film. Die liet nog zien dat de dinosaurussen geen monsters waren, maar wezens die niet in het heden hoorden en dat je daar in zekere zin zelfs respect voor op zou moeten brengen.

Gelukkig lijkt het erop dat de Jurassic World-films nu vooral gaan laten zien dat de mensheid met dinosaurussen moet leren leven.

NieuwsFilm

meest populair