Weer weet Prime Video een slag te staan met een film die exclusief daar in première gaat

Weer weet Prime Video een slag te staan met een film die exclusief daar in première gaat

Hotel Transylvania 4 slaat de bioscoop over.

Sony Pictures is de enige grote Amerikaanse filmstudio die geen eigen streamingdienst heeft. Daardoor worstelt Sony meer dan Universal, Disney, Warner Bros. en Paramount met de gevolgen van de coronapandemie.

Van de twaalf engelstalige producties die de studio had gepland voor release in 2021, is de helft intussen verkocht aan andere platformen. Denk maar aan The Mitchells vs. the Machines dat naar Netflix ging en de film Cinderella die later ook naar Prime Video moet komen. En nu komt er nog eentje op Prime Video uit.

Grote film verkocht
De vierde film in de Hotel Transylvania-franchise, Transformia, is nu ook verkocht aan Prime Video. De franchise leverde tot nu toe zo'n 1,3 miljard dollar op aan de wereldwijde box office, waarmee het een behoorlijk grote zaak is.

De film rond Dracula en de bende had eigenlijk in oktober in de bioscopen moeten draaien, maar zal daar niet meer in te zien zijn. In plaats daarvan komt de film op een nog onbekend moment uit op de streamingdienst van Amazon.

Amazon betaalt 100 miljoen dollar voor de film, die de eerste is waarin acteur Adam Sandler niet de stem van Dracula inspreekt. Dat de franchise het steeds beter leek te doen aan de box office en bij de critici, maakt het voor Sony een pijnlijke zaak dat de film niet in de bioscoop kan draaien.

En het laat vooral ook zien dat de gevolgen van COVID-19 nog lange tijd merkbaar zullen zijn in de filmindustrie.

NieuwsFilm

meest populair