Een vervolg op 'Dune' is alles behalve zeker volgens de regisseur

Een vervolg op 'Dune' is alles behalve zeker volgens de regisseur

Denis Villeneuve is wel positief.

De film Dune komt er nu echt aan en over een maand kun je deze in de Nederlandse bioscopen verwachten. De verfilming is het eerste deel in een tweeluik, maar het is nog niet zeker of deel twee ook gemaakt gaat worden. Regisseur Denis Villeneuve blijft positief.

Het is nog afwachten hoe succesvol Dune is aan de wereldwijde bioscoopkassa's en op de Amerikaanse streamingdienst HBO Max. Mocht Warner Bros. voldoende tevreden zijn, dan zal waarschijnlijk snel het tweede deel opgenomen worden.

Villeneuve positief over Dune: Part Two
"Iedereen bij Warner Bros en Legendary staat 100 procent achter het project," vertelde Villeneuve aan Total Film. "Ze hebben het gevoel dat er wel een heel slecht resultaat aan de box office nodig is om Dune: Part Two niet te maken. Ze houden van de film. Ze zijn trots op de film, dus ze willen dat de film verdergaat. En ze zijn nog maar op de helft. Ik ben erg optimistisch."

Het $165 miljoen kostende Dune volgt Villeneuve's Blade Runner 2049 op. Deze prijzige sci-fi film werd ijzersterk ontvangen onder critici en publiek, maar de wereldwijde opbrengst was erg mager, met 260,5 miljoen dollar bij een productiebudget van 150 miljoen dollar.

Dune moet op 16 september in première gaan in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair