'Star Trek'-bedenker Gene Roddenberry krijgt zijn eigen biopic

Zijn zoon zal meewerken aan het project.

Biopics zijn de laatste jaren in. Nu krijgt ook de legendarische Star Trek-bedenker, Gene Roddenberry, zijn eigen film.

Roddenberry werd wereldberoemd als de maker van Star Trek. Niet zo heel gek dus dat zijn leven als baanbrekende tv-schrijver en producent nu naar het grote scherm komt. Gene's zoon, Rod, zal de aankomende biopic produceren samen met andere producenten van huidige Star Trek-producties.

Reactie
Zo zegt een van de producenten: ''Gene heeft een opmerkelijk leven gehad. Hij was een ongelooflijk complexe en meeslepende man, wiens werk het gezicht van televisie voor altijd heeft veranderd. Het is tijd om zijn verhaal met de wereld te delen''.

Roddenberry's pad naar televisieglorie was dan ook wel opmerkelijk. Nadat hij in de Tweede Wereldoorlog als gevechtspiloot had gediend, ging hij aan de slag als piloot in een commerciële luchtvaartmaatschappij. Hierna trad hij toe tot het politiekorps van Los Angeles als speechschrijver.

Dankzij zijn werk bij de LAPD werd hij aangenomen als technisch adviseur voor een juridisch tv-drama. Roddenberry begon vervolgens scripts onder een valse naam te schrijven en wist door te breken. Tot zijn dood in 1991 was hij uiterst succesvol.

NieuwsFilm

meest populair