Michael Keaton is klaar met Hollywoodsterren die zich alsmaar met de politiek bemoeien

Michael Keaton is klaar met Hollywoodsterren die zich alsmaar met de politiek bemoeien

Dat zorgt alleen maar voor meer polarisatie in de samenleving, zo meent de acteur.

Michael Keaton zou het verstandig vinden als beroemdheden zoals hij zich minder vaak uitlaten over politieke kwesties. Volgens de acteur vergroot dat alleen maar de tegenstelling in de samenleving.

Hoewel Keaton opgroeide in een Democratisch nest en voor die partij bij allerlei acties en bijeenkomsten betrokken is geweest, denkt hij dat het verstandiger is dat hij zich iets minder vaak uitlaat over de politiek.

Volgens de acteur zorgen beroemdheden die zich te actief bezighouden met politiek voor meer polarisering en doen zij zo meer kwaad dan goed, een inzicht dat hij naar eigen zeggen heeft verkregen door buiten de grote stad te wonen.

"Ik leerde al snel dat je meer schade aanricht wanneer je beroemd bent. Ik heb mensen vaker gezegd dat ze mij niet bij zulke bijeenkomsten zouden moeten willen hebben, omdat iedereen dan denkt [over de politicus] 'Oh, hij heeft weer een Hollywoodvriendje meegenomen hoor' terwijl we juist allemaal gelijkwaardige personen uit een en dezelfde staat zijn", aldus Keaton in een interview met The Hollywood Reporter.

Bij de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen haalde Keaton nog hard uit tegen de Republikeinse kandidaat Donald Trump. De acteur vond dat Democraat Joe Biden niet meer in debat moest gaan met zijn grote tegenstander omdat het te weinig over de inhoud zou gaan.

NieuwsFilm

meest populair