Angelina Jolie knalt binnen op Instagram met wanhopige brief van Afghaans meisje

Angelina Jolie knalt binnen op Instagram met wanhopige brief van Afghaans meisje

Schrijnend, maar toch een debuut om van te dromen...

Sinds eergisteren is actrice Angelina Jolie te vinden op het sociale-media-kanaal INSTAGRAM. En haar eerste post bleek meteen een "hit" (wat een beetje een dubbel gevoel geeft gezien de aard van het bericht).

Jolie vestigde de aandacht op een brief die zij, naar eigen zeggen, had ontvangen van een tienermeisje in Afghanistan. Binnen 24 uur kreeg de post meer dan 2,7 miljoen likes en verzamelde Jolie 6,5 miljoen volgers.

Het meisje, wiens naam werd geredigeerd, schreef over haar angst dat de terugkeer van de Taliban haar schoolcarrière zal beëindigen en zette erbij: "We zitten allemaal weer in de gevangenis".

Jolie vertelt over haar tijd in Afghanistan, een paar weken voor de aanslagen van 11 september 2001, toen ze voor het eerst vluchtelingen ontmoette die aan de heerschappij van de Taliban probeerden te ontsnappen.

Hulp
Ze zwoer haar ogen niet af te wenden van de tragedie die zich momenteel afspeelt op de luchthavens en in het hele land: "Net als anderen die toegewijd zijn, zal ik me niet afwenden. Ik zal blijven zoeken naar manieren om te helpen. En ik hoop dat je met me meedoet".

Jolie sluit zich hiermee aan bij andere publieke figuren die zich ook uitspreken over de situatie in Afghanistan.



NieuwsFilm

meest populair