Elizabeth Olsen steunt Scarlett Johansson i.v.m. rechtszaak tegen Disney

Elizabeth Olsen steunt Scarlett Johansson i.v.m. rechtszaak tegen Disney

De superheldin neemt het op voor haar collega.

Elizabeth Olsen is een bekend gezicht in het MCU. De actrice was al meerdere malen te zien als de superheldin Scarlet Witch en wist recentelijk nog hoge ogen te gooien in de Marvel-serie WandaVision. Zij neemt het nu op voor haar collega en vriendin Scarlett Johansson nadat zij een rechtszaak tegen Disney heeft aangespannen.

De Black Widow-actrice is namelijk van mening dat haar contract is geschonden toen haar solo-film tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op Disney+ verscheen. Johansson zegt dan ook zo'n 50 miljoen dollar te zijn misgelopen aan box-office bonussen. Ook zou Disney niet opnieuw hebben onderhandeld maar achter de rug van de actrice om het releaseplan omgegooid hebben.

Reacties
De rechtszaak geeft heel wat gemengde reacties uitgelokt. Het Huis van de Muis haalde in de eerste instantie uit naar Johansson, aangezien zij geen rekening met de pandemie zou houden. Een Disney-advocaat ging nog verder, door te beweren dat de rechtszaak niets meer is dan een georkestreerde campagne.

Heel wat bekendheden hebben het echter ook voor de actrice opgenomen, waaronder Blumhouse-oprichter Jason Blum, Dune-regisseur Denis Villeneuve en zelfs Marvel Studios-president Kevin Feige. Nu voegt ook Olsen zich toe tot dat lijstje.

Steun
Tijdens een recent interview liet Olsen zich erover uit: ''Het is heel normaal dat ze dit doet. Het gaat hier om acteurs en hun verdiensten. Het staat gewoon in haar contract en daar moet rekening mee gehouden worden''.

''Ik denk dat Scarlett heel stoer is. Toen ik dit dus voor het eerst te horen kreeg vond ik het meteen knap dat ze zo voor zichzelf opkomt''.

NieuwsFilm

meest populair