Sony geeft zijn Spider-Man loze Spider-Man-universum een opvallende titel

Sony geeft zijn Spider-Man loze Spider-Man-universum een opvallende titel

De franchise heeft nu ook echt een naam.

Sony maakt niet alleen films rond Tom Hollands Spider-Man in samenwerking met Marvel Studios, maar komt ook met een eigen universum gebaseerd op de personages rond Spidey, waar de held zelf niet in zit. Dat universum heeft nu een officiële naam gekregen.

De franchise werd in 2018 gelanceerd, met Venom. Intussen krijgen we daar een vervolg op, maar zitten er ook diverse andere films aan te komen - onder meer rond Kraven the Hunter en Morbius. Die franchise heeft nu een naam: Sony's Spider-Man Universe.

Helemaal op zichzelf
Hoewel je Spider-Man aantreft in de naam van het SSU, zit het personage er vermoedelijk voorlopig niet in. Die doet immers sinds 2016 mee met het Marvel Cinematic Universe, na zijn debuut in Captain America: Civil War.

Tijdens de CinemaCon bevestigde Sony dat de studio van plan is om voorlopig door te gaan met films rond Spider-Man personages. Voorlopig lijkt het erop dat Tom Hardy's Venom de hoofdrol heeft, maar is de kans ook aanwezig dat Tom Hollands webslingeraar op een zeker moment bij de franchise komt.

Dat zou ook goed mogelijk kunnen zijn doordat Marvel Studios nu officieel het multiversum lanceert. Dat maakt het misschien mogelijk voor Spidey om de oversteek te maken naar het Venom-universum.

NieuwsFilm

meest populair