Algemeen

Joodse raad veroordeelt Hitler-film

door FilmTotaal op 09.01.2007 om 20:29 in Algemeen
Dieter Graumann, vice-voorzitter van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, heeft zich geërgerd aan de satirische Hitler-film van Dani Levy die vanavond in Essen in premiere gaat, en zegt niet om de film te kunnen lachen. "Ik kom zelf uit een gezin dat onder de Holocaust heeft geleden. Daarom heb ik erge buikpijn, als men Hitler en de Holocaust tot onderwerp van een komedie maakt."

In Mein Führer, die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler wordt een Joodse acteur uit een concentratiekamp gehaald om de Fuhrer weer op te peppen voor een massabijeenkomst. Hitler wordt min of meer in therapie genomen en moet de meest idiote opdrachten uitvoeren, waardoor de toeschouwer hem krijgt te zien als een kinderlijke mafkees.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mtlife

Avatar

Als ik t goed begrijp, wordt Hitler in de maling genomen? En niet de joden? Ik snap wel dat t zwaar ligt maar als Hitler in de maling wordt genomen zie ik t probleem niet.

therealalexander

Avatar

Film is gemaakt om de oorlog "te helpen vergeten", zodat men niet tot in de eeuwigheid nog in de nasleur van de oorlog hoeft te leven. Immers wij denken toch ook niet terug aan napoleon, cesar, VOC etc?

Jammer dat juist die centrale raad van de joden er zo moeilijk over doet.... Immers ze nemen Hitler op de hak, niet de Joden... op die manier kan je wel tot in de eeuwigheid zielig lopen doen... Ik vind de film een goede ontwikkeling, want in Duitsland zit er nogsteeds een taboe op WW2.

siempjah

Avatar

Volgensmij zeggen ze juist altijd dat het niet vergeten moet worden zodat he niet nog een keer gebeurt.

Remy2

Avatar

Toch denk ik dat de oorlog nog te vers is om er een komedie over te maken. Al helemaal de holocaust.

Stel je voor dat er over 80 jaar een komedie word gemaakt over 9-11, terwijl er nog steeds nabestaanden leven. Toch een beetje fout.

Maarja, aan de ander kant, Charlie Chaplin heeft er ook 1 gemaakt tijdens de oorlog :P

mickvh

Avatar

Remy2 "Maarja, aan de ander kant, Charlie Chaplin heeft er ook 1 gemaakt tijdens de oorlog :P"
Dat was nog zelf voor dat de oorlog uitbrak. In 1939 was de film klaar. Maar vanwege protesten ofzoiets was de vertoning uitgesteld.

Ik vind een oorlogsparodie niet zo erg, ik bedoel La Vita è bella was toch ook erg geniaal en geestig uitgevoerd.


Maargoed, ik ben wel erg benieuwd naar deze film.

Trailer:

Samurai

Avatar

Ga die film gewoon niet kijken als je al half weet dat je er pijn van in je buik krijgt omdat problemen heb met wat er allemaal in de film gebeurt. Die gast zoekt gewoon shit om te veroordelen en over te zeiken... shut up.

Oboema

Avatar

Kom op jongens...dictators belachelijk maken is gewoon fun. recentelijk: zie southpark en saddam.

enneh, zijn die lui deze vergeten ofzo:
http://www.imdb.com/title/tt0032553/

Thiver

Avatar

therealalexander "Immers wij denken toch ook niet terug aan napoleon, cesar, VOC etc?"

"Toch?" ;)

WoUtoMatiC

Avatar

Dani Levy zal ook wel een Jood zijn, dus das dan nummer twee. Smiley face

Meer dan 60 jaar later moet dit toch kunnen. We kunnen ons beter bezig houden met het heden (rwanda 1000.000 doden/ congo 4000.000) en zorgen dat deze dingen nu niet meer gebeuren, in plaats van braaf roepen " dit mag nooit meer gebeuren".

Trouwens ;)

LuCos

Avatar

Alle groepen moeten kunnen, en trouwens een dag na de aanslag op 9-11 waren er ook al van die foto's te zien op internet, zoals Raining Man enzo.
Datzelfde geld ook op de moord van Pim Fortuyn, toen we het hoorde zei iemand al: Er is een nieuw spel uitgevonden, Pim Pam Poef...

Ik zelf zou het helemaal niet erg vinden als er iets ergs gebeurt met mij en mensen allemaal harde grappen over mij zeggen... Maar ach.. de ene is net iets gevoeliger dan de ander

lulligvoorje

Avatar

Mark Weber van de Institute for historical review geeft hier een uitstekende goed onderbouwde presentatie over de Zionistische exploitatie van de holocaust.

Wedden dat ze dit in NL niet durven te publiceren?
Lang leve Google, waar men zich in dezen niet laat sturen door welke groepering dan ook!

Random

Avatar

LuCos "Alle groepen moeten kunnen, en trouwens een dag na de aanslag op 9-11 waren er ook al van die foto's te zien op internet, zoals Raining Man enzo.
Datzelfde geld ook op de moord van Pim Fortuyn, toen we het hoorde zei iemand al: Er is een nieuw spel uitgevonden, Pim Pam Poef...

Ik zelf zou het helemaal niet erg vinden als er iets ergs gebeurt met mij en mensen allemaal harde grappen over mij zeggen... Maar ach.. de ene is net iets gevoeliger dan de ander"


Er zit dan ook wel een wezenlijk verschil tussen deze 2 gebeurtenissen en WO2. Niet dat ze daarom minder belangrijk zijn in de geschiedenis, maar in de verste verte niet te vergelijken met WO2.

lulligvoorje

Avatar

Vervelend hè, mensen die de waarheid durven te verkondigen?

In de gazastrook, en nu ook in de westbank, zijn de arabieren bezig om elkaar met machinegeweren af te slachten. Tientallen doden zijn er al gevallen in de vuurgevechten, maar er is bijna NIETS over te vinden in de nederlandse media.
Lijkt me toch wel een interessant onderwerp in deze komkommertijd waarin "nieuwsfeiten" als "Kind gaat met hond wandelen, raakt ver van huis, wordt door de politie teruggebracht" op de voorpagina staan.
Maar nee, geen woord over de burgeroorlog in de gazastrip. Zou dat soms komen omdat ze nu Israel er niet de schuld van durven geven, wat zou moeten?

NieuwsFilm

meest populair