'The Suicide Squad' is geen box office succes, maar doet het wel goed op HBO Max

'The Suicide Squad' is geen box office succes, maar doet het wel goed op HBO Max

De film The Suicide Squad is de best scorende DC-film op HBO Max.

The Suicide Squad is inmiddels de best bekeken DC-film op streamingdienst HBO Max geworden. De soft-reboot is geregisseerd door James Gunn en volgde nadat zowel Wonder Woman 1984 als Zack Snyder's Justice League ook direct op de streamingdienst gezet werden in hun voetsporen.

De film van Gunn werd enorm goed ontvangen, met een rating van 91 procent op Rotten Tomatoes. Ook het publiek liep ervoor warm, met maar liefst een score van 82 procent. En de film brak openingsrecords tijdens de pandemie voor een R-Rated film.

Succes op HBO Max
Nu meldt Samba TV, dat kijkcijfers van streamingdiensten analyseert, ook dat de film op HBO Max goed bekeken is. Het is de best bekeken DC-film die daar debuteerde.

In totaal keken 4,7 miljoen Amerikaanse huishoudens via de streamingdienst naar de film. Dat is meer dan de vorige twee DC-releases. Wonder Woman 1984 is nu van de eerste stek verdrongen (en had 3,9 miljoen views) en Zack Snyder's Justice League blijft steken op 3,2 miljoen views.

Los daarvan is het niet het beste debuut op HBO Max, dat is voor Mortal Kombat met 5,5 miljoen huishoudens die gekeken hebben.

Hoewel The Suicide Squad het op HBO Max goed doet, zal het geen box office hit worden. Sterker nog, de film leverde 81% in tijdens zijn tweede weekend in de bioscopen en lijkt dan ook geen financieel succes te worden.

NieuwsFilm

meest populair