'The Matrix: Resurrections': Dit weten we over het verhaal, de cast en de releasedatum

'The Matrix: Resurrections': Dit weten we over het verhaal, de cast en de releasedatum

We vertellen je veel over The Matrix: Resurrections.

Hoewel we nog geen beelden van The Matrix: Resurrections gezien hebben, weten we gelukkig al het een en ander over de nieuwe film. Vandaag vertellen we je wat je in elk geval moet weten over de nieuwe release.

The Matrix 4 kreeg deze week zijn titel, nadat die uitlekte tijdens het panel van Warner Bros. op de CinemaCon. Ook lekte er een omschrijving van de teaser die vertoond werd.

Terugkerende acteurs
Acteurs Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss keren terug als Neo en Trinity. Dat is interessant, want allebei hun personages sneuvelden in de film The Matrix Revolutions. Naast hen is ook Lambert Wilson weer te zien als The Merovingian en speelt Jada Pinkett Smith weer de rol van Niobe. Daarnaast is Daniel Bernhardt te zien als Agent Johnson.

Nieuwe castleden
De nieuwe cast is behoorlijk groot en er is vrijwel niets bekend over de rollen die de nieuwe castleden spelen. In elk geval is Yahya Abdul-Mateen II te zien in de film, in een rol die door diverse lekkers wordt omschreven als een die je moet doen denken aan Morpheus. In de trailer biedt hij Neo ook de beroemde pillen aan. Naast hem is ook Jonathan Groff te zien, evenals Jessica Henwick, Christina Ricci en speelt Neil Patrick Harris een nieuwe rol.

De regisseur
The Matrix: Resurrections wordt geregisseerd door Lana Wachowski. Zij doet het nu in haar eentje. Haar zus Lilly Wachowski had naar eigen zeggen geen interesse meer in verhalen met veel subtext, en had het gevoel weinig nieuws meer te kunnen vertellen.

Het verhaal
Okay, er is dus weinig onthuld over het verhaal van de film. Wel blijkt uit de beelden van de CinemaCon dat Neo zich niet bewust was van zijn vorige bestaan als The One. Hij woont weer als Thomas Anderson in de Matrix en weet ook niet wie Trinity is.

Het personage van Yahya Abdul-Mateen II probeert hem uit de Matrix te halen. En uit de omschrijving van de trailer blijkt ook dat hij kiest voor de juiste pil en weer terugkeert. We weten helaas niet of de film ook weer een oorlog tussen de machines en de mensheid laat zien.

De release
Tot slot is er nog de release. De film debuteert in de Verenigde Staten op 22 december 2021, zowel in de bioscoop als op streamingdienst HBO Max. Hier in Nederland is de film vanaf 16 december in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair