Tom Cruise wilde alleen terugkeren voor 'Top Gun: Maverick' als Val Kilmer ook weer meedeed

Tom Cruise wilde alleen terugkeren voor 'Top Gun: Maverick' als Val Kilmer ook weer meedeed

Jerry Bruckheimer laat zich erover uit.

De eerste 13 minuten van Top Gun: Maverick werden erg sterk onthaald. Hoofdrolspeler Tom Cruise keert weer terug, maar hij liet weten enkel en alleen terug te komen als Val Kilmer ook weer van de partij zou zijn.

Kilmer zal dus opnieuw te zien zijn als Tom 'Iceman' Kazansky en volgens producent Jerry Bruckheimer is dat te danken aan Cruise: ''Tom zei dat Val absoluut in de film moest zitten. Dat was dan ook de drijvende kracht achter zijn comeback. Iedereen wilde wel met Val werken, maar Tom stond er echt op''.

Carrière
Kilmer speelde in de jaren tachtig en negentig in heel wat grote projecten. Niet alleen was hij dus in de originele Top Gun te zien, ook speelde hij belangrijke rollen in films als Heat en The Doors. Helaas ging het hierna ietwat bergafwaarts met zijn carrière.

Dit komt voornamelijk door zijn gezondheidsproblemen. Kilmer heeft keelkanker gehad, waardoor hij nu niet meer kan praten (maar misschien dat daar verandering in komt). Bruckheimer zegt dat Kilmer toch nog steeds weergaloos kan acteren.

Compliment
Zo gaat de bekende producent verder: ''Val is een geweldige acteur en een topkerel. We hebben ons zo goed geamuseerd tijdens de opnames van de eerste film dat we iedereen van het origineel weer bij elkaar moesten brengen. Het was voor ons allemaal een heel emotionele ervaring. Het heeft een tijdje geduurd, maar we zijn erin geslaagd''

Volgens Kilmer's zoon Jack, die zelf acteert en onder meer in Gia Coppola's Palo Alto meespeelde, liet zich ook uit over de rol van 'Iceman': ''Mijn vader was echt heel enthousiast. Hij werd door honderden echte piloten op de set aangesproken, die in de film figuren. Ze vertelden hem dat de eerste Top Gun hen inspireerde om in de Amerikaanse zeemacht en luchtmacht te gaan. Daar heeft mijn vader een belangrijke rol in gespeeld''.

NieuwsFilm

meest populair