De 'Avatar'-vervolgen hebben weer goed nieuw voor je

De 'Avatar'-vervolgen hebben weer goed nieuw voor je

Avatar 2 vindt een nieuwe componist.

De volgende Avatar-film komt over een jaar dan eindelijk uit. De film is al sinds 2009 in de maak, maar de ontwikkeling ging bepaald niet voorspoedig tot nu toe. Gelukkig heeft producent Jon Landau weer goed nieuws.

Hij bevestigt dat alle aankomende Avatar-vervolgen muziek krijgen die gecomponeerd wordt door Simon Franglen. Hij vervangt daarmee de in 2015 overleden James Horner, die de muziek van de eerste Avatar-film verzorgde.

Goede keuze
Het is een goede keuze van Landau en regisseur James Cameron om Franglen aan boord te halen. Hij werkte eerder samen met het team van Horner dat de muziek van de eerste film componeerde.

Zo schreef hij de muziek voor de liederen die gezongen werden door de Na'vi. En hij componeerde de nieuwe muziek die je kan horen bij Pandora - The World of Avatar in Disney's Animal Kingdom. Daarmee heeft hij dus heel wat ervaring met de franchise.

Avatar 2 staat gepland voor release in december 2022. De film is back-to-back opgenomen met het derde deel en vertelt het eerste deel van wat door James Cameron gezien wordt als een familiesaga rond Jake Sully, Neytiri en hun strijd tegen de mensheid.

NieuwsFilm

meest populair