Timothée Chalamet over zijn hoofdrol in 'Dune' en het mogelijke tweede deel

Timothée Chalamet over zijn hoofdrol in 'Dune' en het mogelijke tweede deel

De acteur had zijn zinnen vanaf het eerste moment op de rol van Paul Arteides gezet.

Nog eventjes wachten en dan is het eindelijk zover. Later deze maand zullen we kunnen genieten van Denis Villeneuve's Dune, waarin Timothée Chalamet de hoofdrol speelt. De acteur is de film dan volop aan het promoten. Tijdens een recent interview liet hij zich er opnieuw over uit.

Zo zei de acteur, eveneens bekend van o.a. Call Me By Your Name en Little Women, dat hij vanaf het begin zijn zinnen had gezet op de hoofdrol zodra hij kreeg te horen dat Villeneuve de film zou regisseren.

Reactie
''Ik stelde een Google Alert in om een melding te krijgen elke keer wanneer er weer een Dune bericht online kwam te staan'' begint Chalamet. ''Vervolgens kocht ik ook het boek. Ik kende het eerlijk gezegd enkel en alleen van een 'graphic novel'-bewerking die ik had gezien in een comicwinkel, toen ik rond mijn 10de Yu-Gi-Oh!-kaarten ging kopen''.

Chalamet ontmoette Villeneuve tijdens de uitreiking van de BAFTA's in 2018 en wilde meteen met de regisseur werken: ''Ik heb een lange tijd geprobeerd om zijn aandacht te trekken, maar ik kreeg niet echt het gevoel dat er een mogelijkheid was om met hem samen te kunnen werken...''

Toch wel
Gelukkig kwam Chalamet's wens toch uit. Later dat jaar was Villeneuve namelijk jurylid in Cannes. De regisseur nodige de jonge acteur toen uit om het over een eventuele samenwerking te hebben.

Zo gaat Chalamet verder: ''Ik had nog maar de helft van Dune gelezen en ik heb zo snel mogelijk de tweede helft verslonden. De eerste helft van mijn exemplaar staat dan ook vol met notities, maar het tweede deel heb ik in één ruk uitgelezen. Daarna zat ik met Denis samen en het klikte meteen!''

Andere hoofdrolspelers
Onlangs werd gemeld dat de kans groot is dat Zendaya's personage, Chani, een grotere rol zal spelen in het eventueel tweede deel. Dat wordt nu bevestigd door Chalamet: ''Ik weet niet of er al een script is, maar als ik afga op het boek zullen Chani en Rebecca Ferguson's Lady Jessica samen veel te doen hebben''.

''Dat hoop ik ook wel. Zendaya is namelijk fantastisch in Dune. Het moment waarop zij haar masker afneemt, is heel indrukwekkend en krachtig. Tijdens de opnames van die scène verborg ik me achter de camera en prees ik me gelukkig. Ik was namelijk al aan mijn tweede draaimaand bezig en plots kwam er een fantastische actrice bij!''

NieuwsFilm

meest populair