Vechtscheiding Brad Pitt en Angelina Jolie gaat maar door en door...

Vechtscheiding Brad Pitt en Angelina Jolie gaat maar door en door...

De voogdijzaak die maar geen einde lijkt te kennen, krijgt een nieuw hoofdstuk.

Brad Pitt stapt opnieuw naar de rechter. De acteur kan zich niet vinden in het recente besluit om de rechter te vervangen in de voogdijzaak tegen zijn ex-vrouw Angelina Jolie en vraagt nu het Hooggerechtshof van Californië dit te herzien.

In mei kreeg Pitt de gedeelde voogdij over zijn kinderen toegekend. Een beslissing waar Jolie zich niet in kon vinden, vooral omdat ze meent dat rechter John Ouderkirk haar bewijsstukken onvoldoende had meegewogen. Daarnaast zou hij haar kinderen het recht hebben ontnomen om zelf te getuigen.

Jolie besloot terug te slaan door Ouderkirk, die de twee ex-geliefden ooit gezamenlijk hebben aangesteld, te beschuldigen van partijdigheid. Haar belangrijkste argument was dat hij in het verleden een zakelijke relatie had met een van Pitts advocaten. Ze wist hem met succes van de zaak te halen.

Pitt spreekt op zijn beurt schande van deze ontwikkelingen. Hij stapt nu naar het Hooggerechtshof van Californië met het verzoek om de beslissing om Ouderkirk te vervangen te herzien.

In de daarvoor ingediende papieren claimen zijn advocaten dat Jolie al vanaf het begin van het proces op de hoogte was van Ouderkirks zakelijke verleden. Zij spreken van een 'strategische zet', bedoeld om het proces nog verder te frustreren en vertragen.

"De kinderen en hun vader hebben al ruim vier jaar last van deze rechtszaak," schrijven de advocaten van Pitt verder. "Een belangrijke en weloverwogen beslissing over de voogdij is onlangs volledig teruggedraaid vanwege een administratieve fout die verder helemaal losstaat van de inhoud."

Pitts team roept Jolie op om te stoppen met haar juridisch strijd: "Met haar acties blijft ze de zaak maar onnodig verlengen. Dat is niet in het belang van de kinderen."

NieuwsFilm

meest populair