Tyrese Gibson (Fast & Furious) beschuldigt filmindustrie opnieuw van discriminatie

Tyrese Gibson (Fast & Furious) beschuldigt filmindustrie opnieuw van discriminatie

De acteur heeft het maar lastig...

Tyrese Gibson is voornamelijk bekend van de Fast & Furious-trilogie, maar ondanks het feit dat hij hierdoor wereldberoemd en steenrijk is geworden, is hij verder maar tamelijk weinig te zien in Hollywood. De acteur zegt nu dat dit door zijn huidskleur komt.

Tijdens een recent interview liet Gibson weten namelijk regelmatig rollen te hebben misgelopen, vaak aan dezelfde acteur, namelijk Terrence Howard. Zo begint Gibson door te zeggen: ''Terrence Howard heeft geen enkel idee hoeveel rollen ik op het punt stond te bemachtigen, wanneer hij er op het laatste moment weer mee aan de haal ging!''

Waarom
De reden hiervoor is volgens Gibson tamelijk duidelijk: ''Ze kozen altijd voor hem omdat hij een iets 'lichtere' zwarte man is met groene ogen. Het is gek, in mijn ogen ben ik altijd de nummer een, de grote ster''.

''Het is interessant om te zien hoe witte mensen dit soort colorisme hebben gecreëerd. Het 'gemengde ras' mag lekker binnen in het huis zitten, terwijl de 'zwartste zwarten' buiten in de zon moeten zwoegen en katoen plukken''.

Jeugd
Volgens Gibson heeft hij voornamelijk daardoor altijd een lastige jeugd gehad: ''Mijn hele jeugd was ik eigenlijk 'te zwart'. In mijn buurt hoorde ik dan ook niet bij de coolste kinderen, dat waren altijd de lichtgekleurde zwarte jongens. Zij kregen alle aandacht en liefde en werden altijd beschouwd als mooi, aantrekkelijk en knap. In Hollywood is het niet anders'''.

Het is wel langzaam maar zeker aan het veranderen. Zo gaat Gibson verder: ''Wanneer je ziet dat actrices zoals Viola Davis en Lupita Nyong'o de ene na de andere grote rol scoren weet je dat het wel beter gaat!''

NieuwsFilm

meest populair