Waarom Ethan Hawke na zijn kritiek op superheldenfilms toch meespeelt in Marvels 'Moon Knight'

Waarom Ethan Hawke na zijn kritiek op superheldenfilms toch meespeelt in Marvels 'Moon Knight'

De acteur laat zich over het project uit.

Ethan Hawke, o.a. bekend van Training Day en Boyhood, liet zich in het verleden al eens negatief uit over alle superhelden, maar grappig genoeg is hij binnenkort zelf te zien in een Marvel-project, namelijk de serie Moon Knight. Hier heeft de acteur het nu over.

Volgens Hawke was het onvermijdelijk dat hij ooit in een MCU- of DCEU-project te zien zou zijn: "Als je een acteur was in de jaren vijftig, maakte je westerns. Als je nu een acteur bent, maak je superheldenfilms. Zo gaat dat vandaag de dag. Ik heb het wel het geluk dat Moon Knight een verhaal is waar mensen niet zo veel over weten."

Verwachtingen
Zo gaat Hawke verder door te zeggen dat als het om een bekende superheld(in) gaat, de verwachtingen altijd hoger zijn: "Als je Spider-Man of Batman speelt, heeft het publiek hoge verwachtingen. Je kan bijvoorbeeld ook niet Hamlet spelen zonder te worden vergeleken met de vorige versies."

De hoofdrol in Moon Knight is weggelegd voor Oscar Isaac, die volgens Hawke erg overtuigend is: "Oscar zet een fenomenale acteerprestatie neer. Het is echt opwindend om samen met hem aan deze serie te werken. Het wordt iets heel speciaals."

Zijn rol
Een tijdje terug liet Hawke zich uit over zijn rol. Hij speelt namelijk de schurk, iets wat de acteur in zijn lange carrière zelden heeft gedaan. Buiten het feit dat hij zich voor de rol liet inspireren door sekteleider David Koresh, mag hij er verder niks over loslaten.

"Ik heb heel wat papieren moeten tekenen. Ik mag er echt niks over zeggen. Marvel doet altijd heel geheimzinnig. Op die manier bouwen ze interesse op. Ik begrijp nu wel waarom acteurs het fijn vinden samen te werken met Marvel. Ze zijn allemaal erg vriendelijk, weten prachtige werelden te creëren en geven de acteurs genoeg ruimte. Het is een mooie en leuke ervaring."

NieuwsFilm

meest populair