Marvel Studios laat zien: de tijdlijn is helemaal stuk na 'Avengers: Endgame'

Marvel Studios laat zien: de tijdlijn is helemaal stuk na 'Avengers: Endgame'

Shang-Chi laat zien dat het allemaal niet meer gemakkelijk gaat.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings past niet gemakkelijk in de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe. Waar past de film immers precies in het post-Avengers: Endgame-universum?

Het MCU is gebouwd vanuit de gedachte dat alle films verbonden zijn aan elkaar en dat er een gedeelde tijdlijn is. Dat heeft al geleid tot heel wat problemen met de tijdlijn. En met Shang-Chi doet filmstudio Marvel Studios nog een duit in dat onhandige zakje.

Nog meer problemen
In theorie zou Shang-Chi eenvoudig in de tijdlijn moeten passen. Hij speelt zich af na Avengers: Endgame en heeft met name nieuwe personages in de hoofdrol. Maar de details kloppen niet helemaal.

De suggestie is dat Shang-Chi geboren is in 1996. Hij zou de Ten Rings verlaten als hij 14 jaar oud is, wat dan in 2010 zou moeten zijn. Shang-Chi zegt dat hij Katy kort nadat hij naar de Verenigde Staten leerde kennen en dat ze elkaar nu 10 jaar kennen. Dat betekent dat de film zich in 2020 af zou spelen. De implicatie is dan dat Shang-Chi weggesnapt is door Thanos. Maar of dat gebeurt is weten we niet zeker. In elk geval klopt dit niet met de tijdlijn van Avengers: Endgame.

Wellicht dat Shang-Chi eigenlijk in een ander jaar geboren is, bijvoorbeeld 1999 of 2000. Dan zou hij de Ten Rings in 2013 of 2014 verlaten hebben en speelt deze zich af in 2023 of 2024, inderdaad na Avengers: Endgame. En het past beter met de referentie naar Gangnam Style in de film, die beter werkt als Shang-Chi op de middelbare school zou zitten rond de tijd dat het nummer uitkwam.

Beide scenario's werken voor Shang-Chi, maar deze kleine details laten zien dat het daar mis gaat en de tijdlijn begint te bijten.

NieuwsFilm

meest populair