Nieuw op 4K Blu-ray: Harry Potter and the Philosopher's Stone

De eerste Potter-film in de beste kwaliteit.

Bram de Groot 8 september 2021 12:23 in Blu-ray

Discs: 1 x 4K UHD | 2 x Blu-ray | Release: juli 2021 | Beeld 4K: 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid 4K: o.a. Engels DTS: X, Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888257609 | Extra's: Harry Potter & the Philosopher's Stone: The Harry Potter Magical Movie Mode | Met dank aan: Warner Bros.

Een van de succesvolste filmreeksen tot op heden is ongetwijfeld de achtdelige reeks over Harry Potter, gebaseerd op de verhalen van J.K. Rowling. De eerste film verscheen in 2001 en deze heet uiteraard Harry Potter and the Philosopher's Stone. Sinds kort is dit deel ook op 4K beschikbaar.

Harry Potter en de Steen der Wijzen van Chris Columbus kreeg nog zeven vervolgen en de reeks werd alweer ongeveer tien jaar geleden afgerond met Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 en de afgelopen jaren probeert Warner Bros. met de Fantastic Beasts-films. Ook verscheen er begin dit jaar het bericht dat HBO Max series wil maken in de Wizarding World.

Ontvangst & Box office
De ontvangst van de eerste film was gelijk sterk. Op Rotten Tomatoes staat Philosopher's Stone op 81% (7.10/10) op de Tomatometer en op 82% (4/5) op de Audience Score. Er waren drie Oscarnominaties voor Best Art Direction, Best Costume Design en Best Original Score.

Financieel gezien noteerde het $125 miljoen kostende Philosopher's Stone ook erg goed. Er werd (mede door re-releases) wereldwijd ruim $1 miljard opgehaald, waarvan een kleine $700 miljoen buiten de States. Alleen Deathly Hallows part 2 noteerde tot op heden beter.


4K Blu-ray uitgave
De uitgave van Harry Potter and the Philosopher's Stone is netjes. De uitgave komt in een stevige steelbook en er is ook een Blu-ray uitgave meegeleverd. Op de 4K-schijf staat alleen de film in UHD.

Op de Blu-ray uitgave met de film vind je ook de In-Movie Experience met regisseur Chris Columbus en op de tweede Blu-ray disc staat de Harry Potter Magical Movie Mode. Beide extra's zijn niet nieuw. De uitgave is dus echt voor de fans met 4K-apparatuur. Voor meer extra's moet je eerdere uitgaven raadplegen.

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Na het overlijden van zijn ouders wordt de jonge Harry Potter (Daniel Radcliffe) opgevoed door zijn oom Vervon en tante Perunia. Hij wordt slecht behandeld en heeft voortdurend ruzie met hun zoon Dudley. Op 11-jarige leeftijd krijgt hij een mysterieuze brief van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. De man die de brief bracht vertelt Harry over zijn ware afkomst.NieuwsFilm