Scarlett Johansson wilde bizar bedrag voor de Disney+-release van 'Black Widow'

Scarlett Johansson wilde 100 miljoen dollar (!) voor de Disney+ release.

Nadat de releaseplannen voor Black Widow flink aangepast werden, schijnt het team van actrice Scarlett Johansson geprobeerd te hebben een stevige deal te regelen. Sterker nog: de actrice wilde naar verluidt 100 miljoen dollar voor de film.

Dat meldt The Wall Street Journal. Volgens hen "was de berekening gebaseerd op wat de ster zou krijgen bij een hypothetische wereldwijde box office verdienste van 1,2 miljard dollar". Dat bedrag was weer berekend om wat Marvel voor de coronacrisis verdiende met films.

Heel veel geld
De vertegenwoordigers van Johansson benaderden Disney daarom met het voorstel van 100 miljoen dollar als "eerste bod", om de onderhandelingen te starten. Dat deed het team snel nadat bleek dat de film tegelijk in de bioscoop en op Disney+ zou draaien.

Maar volgens The Wall Street Journal kwamen de onderhandelingen bepaald niet van de grond. Disney deed namelijk nooit een tegenbod.

Johansson besloot om die reden om Disney aan te klagen wegens contractbreuk. Ook zouden Disney en Marvel niet gereageerd hebben op het verzoek om te onderhandelen. Dat terwijl in het contract van Johansson zou hebben gestaan dat de film Black Widow exclusief in de bioscoop zou draaien.

Het probleem bij Marvel en Disney zou vooral zijn dat niet duidelijk was wie de gesprekken zou moeten voeren. Disney-CEO Bob Chapek was druk met de pandemie en gevolgen daarvan voor het bedrijf. En Bob Iger en Alan Horn besloten zich er niet mee te bemoeien.

Zodoende kon dat tot een PR-ramp leiden voor Disney, waarbij zelfs de ster-regisseurs van Marvel Studios (in de vorm van de gebroeders Russo) twijfelen over een nieuwe Marvel-film.

NieuwsFilm

meest populair