Russo-broers twijfelen door debacle rond 'Black Widow' over hun Marvel-terugkeer

Russo-broers twijfelen door debacle rond 'Black Widow' over hun Marvel-terugkeer

Willen ze nog wel Secret Wars maken?

Dat Scarlett Johansson een rechtszaak heeft aangespannen tegen The Walt Disney Company rond de betalingen die ze denkt te moeten krijgen voor Black Widow, heeft grote gevolgen.

Niet alleen leidde het ertoe dat er een naar spel ontstond tussen Disney en de actrice, ook lijkt het invloed te hebben op het vermogen van Marvel Studios om oudgedienden terug te halen. Specifiek twijfelen de broers Joe en Anthony Russo, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor enkele van de grootste hits van de studio tot nu toe, over een terugkeer.

Wel of niet terug?
Het tweetal heeft in totaal vier films gemaakt voor Marvel Studios, waaronder de twee grootsten in de geschiedenis van de filmstudio. In 2019 lanceerden zij bijvoorbeeld het immens succesvolle Avengers: Endgame.

De afgelopen tijd sprak het duo meermaals over een mogelijke terugkeer. Bijvoorbeeld voor een film met Wolverine erin, of voor een verfilming van de Secret Wars-comics.

The Wall Street Journal sprak met het tweetal en onthult dat er nu een impasse is ontstaan "in de onderhandelingen van het tweetal om nog een Marvel-film te regisseren". Dat heeft te maken met het feit dat de studio "niet zeker weet hoe hun volgende studio gedistribueerd moet worden en hoe ze betaald moeten krijgen."

Kortom: de zaak met Johansson leidt tot meer gedoe dan men wellicht in eerste instantie voorzien had.

NieuwsFilm

meest populair