Benedict Cumberbatch baalt van rechtszaak Scarlett Johansson vs. Disney

Benedict Cumberbatch baalt van rechtszaak Scarlett Johansson vs. Disney

De 'Doctor Strange'-acteur vindt jammer dat het zo gaat.

Iedere filmfanaat die een beetje het filmnieuws in de gaten houdt weet dat Scarlett Johansson een rechtszaak tegen Disney heeft aangespannen i.v.m. haar Marvel avontuur Black Widow. De nodige bekendheden hebben zich er al over uitgelaten en nu doet Benedict Cumberbatch dat ook.

De actrice kreeg dan eindelijk haar eigen solo-film, maar zegt dat het Huis van de Muis haar contract niet heeft gerespecteerd, nadat er, achter haar rug om, besloten werd de superheldenfilm een gelijktijdige release in bioscopen als zowel op Disney+ te geven.

Cumberbatch speelt een belangrijke rol in het MCU, waarin hij te zien is als Doctor Strange. Hij heeft dan ook al meerdere keren het scherm gedeeld met Johansson en laat nu van zich horen.

Een rommeltje
Zo zegt de geliefde acteur: ''Het is eigenlijk wel triest om te zien wat er nu allemaal gebeurt. Het regent beschuldigingen en er wordt gezegd het 'in de wereldwijde pandemische context' te plaatsen. Het is allemaal een beetje een rommeltje''.

''We proberen er achter te komen wat artiesten zouden moeten verdienen, die voor een miljarden-business zoals Disney werken. Er moeten gewoon duidelijke afspraken gemaakt worden om dit vervolgens glashelder in het contract te zetten''.

Complex
Cumberbatch geeft toe dat het vandaag de dag lang niet allemaal even duidelijk is: ''Niemand wist dat deze pandemie eraan zou komen en zo'n impact zou hebben op de filmindustrie. Het is lastig voor films die normaal gesproken in de bioscoop te zien zijn maar uiteindelijk telkens weer worden uitgesteld. Dit is een heel nieuw terrein voor alle filmtalenten''.

NieuwsFilm

meest populair