'The Matrix'-fans debatteren over het lot van Morpheus in de oorspronkelijke trilogie

'The Matrix'-fans debatteren over het lot van Morpheus in de oorspronkelijke trilogie

Zou hij dood zijn gegaan?

The Matrix Reloaded en Revolutions hadden een behoorlijk opgeblazen plot. Maar de film vormden duidelijk de laatste twee hoofdstukken van een lineair narratief.

De trailer van The Matrix Resurrections onthulde veel van wat we gaan zien van de film. De nieuwe informatie zorgt voor heel wat intrigerende vragen rond de franchise.

Een jonge Morpheus
De synopsis lijkt er allereerst op te hinten dat de film de gebeurtenissen direct na het origineel uit 1999 oppikt. Neo, Trinity, Niobe en The Merovingian zijn allemaal te zien. Dat terwijl die laatste twee pas debuteerden in de vervolgfilms.

Na maanden speculatie bleek bovendien dat acteur Yahya Abdul-Mateen II de rol van een jonge Morpheus speelt. Daardoor is niet helemaal duidelijk of Resurrections een voortzetting is, een reboot, of iets dat tussen verschillende films bestaat.

Fans wijzen er bovendien op dat Morpheus technisch gezien dood is in het canon. In de game The Matrix Online, die volgens de verhalen van die tijd officieel deel uitmaakte van het canon, wordt hij namelijk vermoord:



The Matrix Resurrections wordt als volgt omschreven: "een voortzetting van het verhaal dat neergezet werd in de eerste Matrix-film (1999). Hij verenigt Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss als de cinematische iconen Neo en Trinity in een uitbreiding van hun verhaal dat terug de Matrix in reist, en dieper in het konijnenhol duikt. Een bizar nieuw avontuur met actie en epische schaal, in een bekende maar nog provocatievere wereld waarin realiteit subjectiever dan ooit is, en je je geest moet bevrijden om de waarheid te zien."

NieuwsFilm

meest populair