'Lord of the Rings'-fan leeft het leven van een Hobbit in een zelfgebouwde Shire

'Lord of the Rings'-fan leeft het leven van een Hobbit in een zelfgebouwde Shire

Een fan van Lord of the Rings gaat wel heel ver.

Een Lord of the Rings-fan uit Italië heeft zijn eigen Shire nagebouwd en woont daar nu alweer drie jaar in. Hij heeft zijn huis volledig gemodelleerd naar de manier waarop het eruit ziet in de films van regisseur Peter Jackson.

Zo'n beetje elk van de locaties uit de reeks is heel memorabel. Het meest misschien wel de Shire, het thuis van de Hobbits. Het is een landelijke omgeving, een vredige, die zijn bewoners een rustig leven gunt. Ze wonen in holen, met ronde deuren in de heuvels waarin ze wonen.

Een eigen Shire
Als je naar Nieuw-Zeeland reist, kan je de Shire daadwerkelijk bezoeken. Er werd namelijk een Shire gebouwd voor de opnames van The Hobbits, dat zou kunnen blijven staan. Maar nu kan je ook naar Italië reizen om de Shire te zien.

De Italiaanse bakker en fan van Lord of the Rings Nicolas Gentile heeft de afgelopen drie jaar in een zelfgebouwd Hobbit-huis gewoond. Dat bouwde hij in de regio Abruzzo.

In 2018 besloot hij al om de Shire na te bouwen: "Ik had altijd het gevoel dat ik andermans avonturen leefde en niet die van mijzelf. En dus besloot ik om mijn leven te leiden als het personage in de films en boeken waar ik zoveel van houd."

Hieronder kan je wat van de beelden zien:



NieuwsFilm

meest populair