Welke van de drie oorspronkelijke 'The Matrix'-films is eigenlijk de beste volgens RottenTomatoes?

Welke van de drie oorspronkelijke 'The Matrix'-films is eigenlijk de beste volgens RottenTomatoes?

The Matrix Resurrections komt eraan. Maar welke van de oorspronkelijke trilogie is het beste?

Deze week kregen we dan eindelijk de eerste trailer van The Matrix Resurrections te zien. De film omvat de terugkeer van Keanu Reeves als Neo, en is geregisseerd door Lana Wachowski. Zij maakte de film zonder haar zus.

Het is straks natuurlijk heel erg de vraag of de film slaagt en hoe deze zich verhoudt ten opzichte van de vorige drie delen. De wildste verhalen gaan rond, want zo zouden de twee voorgaande films niet meetellen voor het verhaal van Resurrections.

Welke is de beste?
Goed, maar welke van de drie voorgaande films wordt eigenlijk het best ontvangen als je kijkt naar de Audience Score op Rotten Tomatoes? We duiken erin:

The Matrix (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving | RottenTomatoes: 85%
Computerhacker Thomas A. Anderson komt op een vreemde manier in contact met de mysterieuze Morpheus die hem kennis laat maken met de 'echte wereld'. De wereld die we kennen is volgens Morpheus een illusie 'The Matrix' genaamd. Morpheus gelooft dat Anderson de enige is die deze Matrix kan vernietigen.

The Matrix Reloaded (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving | RottenTomatoes: 72%
De machines hebben een verschrikkelijke doorbraak bereikt: ze hebben de locatie ontdekt van Zion, de laatste stad der mensen die dicht bij het centrum van de aarde verborgen ligt. De machines zijn van plan om zich in 72 uur een weg naar Zion te graven en deze stad vervolgens met behulp van duizenden Sentinels, de octopus-achtige kamikaze machines, uit deel 1, weg te vagen. De laatste hoop voor de mens ligt in het opsporen van de Sleutelmaker.

The Matrix Revolutions (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving | RottenTomatoes: 60%
Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

NieuwsFilm

meest populair