Welke van de drie oorspronkelijke 'The Matrix'-films is eigenlijk de beste volgens RottenTomatoes?

The Matrix Resurrections komt eraan. Maar welke van de oorspronkelijke trilogie is het beste?

Jim Pedd 12 september 2021 12:22 in Featured
Deze week kregen we dan eindelijk de eerste trailer van The Matrix Resurrections te zien. De film omvat de terugkeer van Keanu Reeves als Neo, en is geregisseerd door Lana Wachowski. Zij maakte de film zonder haar zus.

Het is straks natuurlijk heel erg de vraag of de film slaagt en hoe deze zich verhoudt ten opzichte van de vorige drie delen. De wildste verhalen gaan rond, want zo zouden de twee voorgaande films niet meetellen voor het verhaal van Resurrections.

Welke is de beste?
Goed, maar welke van de drie voorgaande films wordt eigenlijk het best ontvangen als je kijkt naar de Audience Score op Rotten Tomatoes? We duiken erin:

The Matrix (1999)
Regie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving | RottenTomatoes: 85%
Computerhacker Thomas A. Anderson komt op een vreemde manier in contact met de mysterieuze Morpheus die hem kennis laat maken met de 'echte wereld'. De wereld die we kennen is volgens Morpheus een illusie 'The Matrix' genaamd. Morpheus gelooft dat Anderson de enige is die deze Matrix kan vernietigen.

The Matrix Reloaded (2003)
Regie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving | RottenTomatoes: 72%
De machines hebben een verschrikkelijke doorbraak bereikt: ze hebben de locatie ontdekt van Zion, de laatste stad der mensen die dicht bij het centrum van de aarde verborgen ligt. De machines zijn van plan om zich in 72 uur een weg naar Zion te graven en deze stad vervolgens met behulp van duizenden Sentinels, de octopus-achtige kamikaze machines, uit deel 1, weg te vagen. De laatste hoop voor de mens ligt in het opsporen van de Sleutelmaker.

The Matrix Revolutions (2003)
Regie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving | RottenTomatoes: 60%
Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Goh verassend!
Binnenkort de trilogie nog eens bekijken. Is alweer wat jaartjes geleden.

eltorro

Avatar

Ben vooral verbaast dan Matrix maar 85% heeft op RT.

centr1no

Avatar

@ eltorro
Zoals gebruikelijk even de verplichte opmerking dat het scoresysteem van Rotten Tomatoes compleet stupide is en het onbegrijpelijk is dat deze website domweg door blijft gaan die scores voor alles te gebruiken.
Die 85% is het percentage van stemmers die de film meer dan 3,5 sterren hebben gegeven. Het gemiddelde ligt op 3,6 van de 5 sterren. Omgerekend zou dat een cijfer van 72 van 100 zijn.
Dat wijkt behoorlijk af van het gemiddelde van vele andere websites en 'critics' dat tussen de 85 en 90 slingert.

Artificialis

Avatar

The Matrix is kanshebber voor mijn top 5 allerbeste films aller tijden. Zeker binnen het sciencefictiongenre. Dus ik ben ook enigszins verbaasd dat slechts 85% van de RT reviewers The Matrix een positieve beoordeling waard vinden.

The Matrix Reloaded is gewoon een achtbaan met spectaculaire gevechten en een fascinerende kijk in de achtergrond van de Matrix. Neo die zich als een god door de Matrix heen verplaatst doet goed recht aan de reputatie van 'The One' zoals die in het eerste deel werd omgeschreven.

The Matrix Revolutions is duidelijk het minste deel waarin het gevecht om Zion en het duel tussen Neo en Smith de enige belangrijke gebeurtenissen zijn. Toch hoop ik dat de nieuwste film niet van alles uit deze sequel gaat negeren.

Monojaxx

Avatar

Ik vond de 2de de beste, met name ook met dat fantastische stuk met the Merovingian en the Twins.

TwinsA

Avatar

Het zijn 3 verschillende films , en even goed in hun verhaal. Maar wat mij het meest gestoord heeft, was dat je kom zien in Reloaded dat het oa het gevecht tegen de honderden Smiths dat dat puur pc personages waren. Voor de rest heeft elke film zijn top scènes!

petje30

Avatar

De juiste score

Chris23

Avatar

1 The Matrix
2 Animatrix

NieuwsFilm

meest populair