Eerste recensies voor gestoorde horrorfilm 'Malignant' van James Wan

Eerste recensies voor gestoorde horrorfilm 'Malignant' van James Wan

Malignant komt van Saw en The Conjuring-regisseur James Wan.

Regisseur James Wan maakte de afgelopen jaren uitstapjes naar de grote blockbusters Furious 7 en Aquaman, maar zijn roots liggen nog altijd in het horrorgerne. Hij is namelijk het brein achter de filmreeksen Saw, Insidious en The Conjuring. Nu komt Wan met Malignant.

De eerste recensies voor zijn nieuwe horrorfilm zijn ondertussen online verschenen en opnieuw lijkt Wan een prima horrorfilm te hebben gemaakt. Op het moment van schrijven staat Malignant op 70 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, na 43 recensies. Het gemiddelde cijfer valt wat tegen: 6.10 / 10.

Griezelige draaimolen
"Wan gaat weer los en gebruikt met veel plezier allerlei funhouse-trucs met zijn camera, waardoor Malignant aandoet als een griezelige draaimolen. Tegen de tijd dat het stopt, ben je klaar om nog een rondje," aldus Adam Graham van Detroit News.

"Niets van dit alles is bijzonder eng, maar als je geduld hebt, levert Wan een hilarisch zieke climax die alleen een sadist zou spoilen. Of bedenken," meent Jeannette Catsoulis van New York Times.

"Ik ben blij dat Malignant bestaat en ik zal als eerste in de rij staan voor Wans volgende film, maar zijn laatste is een smet op een nogal ongerepte filmografie," schrijft Nate Adams van The Only Critic.

"Camp-horror op zijn best, een lekkende mix van invloeden dat zich vermengt tot een wilde derde act die even bloederig als onvoorspelbaar is," is de mening van Jeffrey Zhang van Strange Harbors.

Lees ook de recensie van Thierry Verhoeven op FilmTotaal. Deze verscheen al even geleden aangezien de film verleden week in Nederland debuteerde.


In Malignant valt het leven van de hoogzwangere Madison in duigen als ze zowel haar echtgenoot als haar ongeboren kind door een onverklaarbare aanval verliest. Vervolgens krijgt ze constant visioenen van soortgelijke moordpartijen. De paniek slaat toe als ze ontdekt dat de moorden ook daadwerkelijk plaatsvinden en zij psychologisch verbonden is met de moordenaar.

De nieuwste film van James Wan is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair