Denis Villeneuve optimistisch over Dune 2 & 3

Denis Villeneuve optimistisch over Dune 2 & 3

In december krijgen we hoogstwaarschijnlijk te horen of de regisseur zijn trilogie mag maken!

Dagelijks komt er nieuws langs over Denis Villeneuve's Dune. Heel erg gek is dit niet, aangezien miljoenen mensen uitkijken naar de blockbuster. De nodige filmfanaten hopen dan ook dat er een tweede deel komt, waar de regisseur zich recentelijk weer over uitliet.

Eind vorig jaar was Villeneuve bang dat Dune niet zo aanslaan vanwege Warner Bros. nieuwe tactiek om al hun 2021 films (in Amerika) tegelijkertijd in de bioscopen als zowel op HBO Max uit te brengen. De laatste tijd is de regisseur echter een heel stuk positiever en nu weer.

Al snel
Villeneuve heeft met Dune namelijk enkel en alleen de eerste helft van Frank Herbert's gelijknamige scifiroman verfilmd. Hij wil dan ook maar wat graag een tweede deel maken en hij denkt dat dit wel gaat gebeuren.

Wij zullen dat normaal gesproken ook nog dit jaar te weten komen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Warner dan een goed idee hoe de film het heeft gedaan aan de box-office en op de streamingdienst.

Reactie
Zo zegt Villeneuve zelf: "Dune zou het heel slecht moeten doen om geen sequel te mogen en kunnen maken. Ik ben er zelf wel erg optimistisch over. De film is eigenlijk mijn liefdesbrief aan het grote scherm, maar het is eigenlijk alleen maar het aperitiefje. Het mag dan wel de grootste film zijn die ik ook gemaakt heb, het tweede deel wordt de 'hoofdmaaltijd'!"

We mogen zelfs hopen op een derde film. Zo gaat de regisseur verder: "Het tweede Dune boek, The Messiah of Dune, zou ook omgetoverd kunnen worden tot een ongelofelijke film. Er is nog enorm veel potentieel en ik heb altijd gedacht aan een trilogie. Wat daarna gebeurt, dan zie we dan wel weer".

NieuwsFilm

meest populair