Waarom werd Jean-Claude van Damme nou echt ontslagen van 'Predator'

Waarom werd Jean-Claude van Damme nou echt ontslagen van 'Predator'

De acteur had een eigen verhaal, klopt dat?

Predator-acteur Bill Duke heeft recent tijdens een interview het verhaal van Jean-Claude van Damme bevestigd over diens ontslag. De acteur claimde destijds dat hij ontslagen was bij de sci-fi film uit 1987 omdat hij telkens uitgedroogd raakte.

"We zaten echt lang in de jungles van Puerto Vallarta en Palenqua," vertelde Duke tijdens een nieuwe aflevering van de Murder Master Music Show-podcast. "Ik weet niet of je dit verhaal kent of niet, maar de Predator die je gezien hebt, was niet de oorspronkelijke Predator."

Andere film
Duke legde uit dat de oorspronkelijke Predator gespeeld had moeten worden door Van Damme. Later besloten de filmmakers om met visuele effecten zijn kostuum anders te maken.

"Dus hij droeg een stealth suit en ze hingen hem aan draden, waarmee hij door de bomen vloog," ging Duke verder. "Hij viel twee keer flauw door uitdroging en de producent ging toen naar hem toe en zei: als je weer flauwvalt, ga ik je ontslaan. En hij zei: dat doe ik niet expres, ik ben uitgedroogd! Twee weken gingen voorbij en hij viel flauw. De producent ging daar naartoe en ontsloeg hem. Die persoon was Jean-Claude van Damme."

In Predator volgen we een vaardig militair reddingsteam dat aangevoerd wordt door Dutch. Zij moeten een groep politici in Zuid-Amerika redden. Maar bij aankomt blijkt het hele plan een hinderlaag en worden ze opgejaagd door een buitenaardse jager.

NieuwsFilm

meest populair