Disney heeft 'Maleficent 3' in ontwikkeling, Angelina Jolie weer aan boord

De vorige twee delen waren samen al goed voor $1,25 miljard dollar...

Arjen Rooseboom 13 september 2021 14:53 in Algemeen
Angelina Jolie nam alweer in 2014 de rol van Maleficent op zich in een live-action bewerking over de iconische Disney-slechterik.

Die eerste film deed het vrij goed en verdiende meer dan $750 miljoen dollar aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het leek erop dat een vervolg onmiddellijk aan de orde was, maar toch duurde het tot 2019 voordat Maleficent: Mistress Of Evil te zien was.

Het is onduidelijk of het publiek tegen die tijd niet meer geïnteresseerd was, het vorige deel was vergeten of dat Disney faalde in de marketing, maar feit blijft dat de sequel $491 miljoen dollar ophaalde, waar $500 miljoen dollar nodig was om break-even te kunnen draaien.

Maleficent 3
Blijkbaar was het wel genoeg om er nóg een vervolg aan vast te plakken, want naar verluid is Disney Studio's actief bezig met een derde avontuur rondom de heksachtige tovenares.

Sowieso keert Jolie terug, maar dit is nog niet bevestigd van schrijfster Linda Woolverton. Ze pende beide scenario's, maar waar de eerste film qua plot nog geprezen werd, kreeg het tweede meer kritiek.

NieuwsFilm