Zoon van 'Star Trek'-bedenker over de Quentin Tarantino-film: geen goed idee

Zoon van 'Star Trek'-bedenker over de Quentin Tarantino-film: geen goed idee

Rod Roddenberry ziet het echt niet zitten.

Rod Roddenberry, zoon van Star Trek-bedenker Gene Roddenberry en de CEO van Roddenberry Entertainment, maakt zich zorgen over een Star Trek-film van Quentin Tarantino. Dat ziet hij niet helemaal zitten.

Paramount Pictures heeft meerdere verschillende Star Trek-films in de maak. Een daarvan was een pitch van Tarantino, waar weinig bekend over is, behalve dat hij geïnspireerd was op de aflevering A Piece of the Action. De pulpy stijl van Tarantino zou misschien niet goed gepast hebben bij de filosofie die ten grondslag ligt bij Trek.

Geen goed idee
Rod Roddenberry vertelde tijdens een interview dat hij er vooral aan werkt om het nalatenschap van zijn vader en de visie op Star Trek te bewaken. De Tarantino-film is een idee waar hij mee worstelt.

"Ik zit daar wel mee, omdat ik een behoorlijk sterk idee heb bij wat Star Trek moet zijn," vertelde Roddenberry aan Forbes.

"Ik groeide op met fans die mij kwamen vertellen hoe Star Trek hen geïnspireerd had en een gevoel van hoop voor de toekomst gaf. Het is het optimisme en de boodschap die Star Trek maakt tot wat het is. Als je Star Trek maakt, met enkel actie, dan is het naar mijn mening geen Star Trek. Dat is wat het anders maakt dan Star Wars, en ik houd van Star Wars. Maar ze kunnen naast elkaar bestaan. En ik houd ook van Tarantino's werk en de films die hij maakt. Ik probeer een open blik te hebben."

Roddenberry is dan ook wel benieuwd naar het scenario. "Maar ik denk niet dat we een Reservoir Dogs Star Trek gaan maken. Om eerlijk te zijn werkt dat voor mij niet. Maar hij is een fan en ik denk dat als fan, hij het er mee eens zal zijn dat Star Trek iets van een boodschap moet hebben. Ik zou nieuwsgierig zijn, proberen een open blik te houden, maar weet niet goed wat het zou kunnen zijn."

NieuwsFilm

meest populair