Algemeen

Denis Villeneuve is nu wel blij met online-première 'Dune'

Dune komt deze week uit in de Nederlandse bioscopen, in de States gaat de film later in première op HBO Max en in de bioscoop.

door Bram de Groot om 13:13 in Algemeen
Regisseur Denis Villeneuve heeft zich positief uitgelaten over de hybride release van zijn aanstaande film Dune. De film verschijnt deze week in de Nederlandse bioscopen en eind oktober in de States op zowel HBO Max als het witte doek.

Eerder liet Villeneuve zich niet zo positief uit over de spontane keuze van Warner Bros. om de grootste films in 2021 een hybride release te geven. Nu zo vlak voor de release is het anders.

"Het goede nieuws is dat de film op Aarde in de bioscopen zal worden uitgebracht en in de Verenigde Staten middels een hybride release," zei Villeneuve in gesprek met Deadline.

"De vijand op dit moment is de pandemie. Nu de vaccinaties zijn gevorderd, is het veilig genoeg om de film wereldwijd uit te brengen," aldus de regisseur. "Vorig jaar, toen we besloten de film uit te stellen, begreep ik waarom; het ging over veiligheid."

"Ik was verdrietig omdat ik dacht dat ik mensen in de steek liet. Het is altijd een feestje als er een nieuwe film uitkomt. Nu is het tijd om te gaan," meent Villeneuve.

Opvallende release voor Dune
In tegenstelling tot veel andere Warner Bros.-films verschijnt Dune opvallend vroeg in landen buiten de States. Hiermee probeert Warner Bros. waarschijnlijk te voorkomen dat de scifi-film snel in het illegale downloadcircuit belandt.

Vanaf morgen draait Dune in de Nederlandse bioscopen. Ga jij voor deze grote scifi-film naar de bioscoop?5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Terranova

Avatar

Iemand heeft een nieuwe deal gesloten voor een percentage van de streamingopbrengst.

ThEnd

Avatar

Zondag in de IMAX!

Master Of Films

Avatar

Nu Villeneuve zo blij is, hoop ik niet dat we hem volgend jaar weer horen te klagen over streaming zoals Patty Jenkins voor het laatst deed.

RobzZ01

Avatar

@Master of Films

Nou het lijkt me inmiddels wel duidelijk dat die regisseurs/ acteurs in hun contract hebben staan dat ze louter positief en promotend moeten zijn tijdens de persrondes. Na die periode van release kunnen ze vaak een boekje open doen over hun échte gevoelens.

Lurking metafan

Avatar

Hmm, ok. Heeft waarschijnlijk een extra sloot geld gekregen of extra afspraken mbt de opbrengsten via streaming Smiley face

Ik ben erg benieuwd eigenlijk hoe het zich verhoudt het komende jaar, de omzet van de films die een hybride release hebben tov de films die eerst alleen in de bios uit komen.

NieuwsFilm

meest populair