Algemeen

Komst 'Dune'-vervolg hangt niet af van de box office

Waar dan wel van?

door Jim Pedd om 11:32 in Algemeen
Hoewel regisseur Denis Villeneuve min of meer bevestigd heeft dat zijn Dune een vervolg krijgt, blijkt het tweede deel nog niet helemaal in kannen en kruiken. De komst van de film hangt af van de prestaties van het eerste deel. Maar niet daar waar je denkt.

Waar we tot nu toe altijd af konden gaan op box office prestaties om te zien of een film succesvol genoeg was voor een vervolg, geldt die regel nu niet. In plaats daarvan hangt het groen licht nu vooral af van de prestaties van de film op HBO Max.

Tweede film
Het eerste deel in de franchise komt in oktober uit in de bioscoop en in de Verenigde Staten ook op streamingdienst HBO Max. De film volgt Paul Atreides die met zijn vader Duke Leto Atreides naar de gevaarlijke planeet Arrakis reist.

Leto accepteert de heerschappij over de planeet, wetende dat het een val van zijn politieke vijanden is. De planeet bevat de enige natuurlijke voorraad van Spice, een gewilde hulpbron, die bovenmenselijke gedachten mogelijk maakt, waardoor mensen onnatuurlijk lang leven en sneller dan het licht kunnen reizen.

Variety meldt nu dat het tweede deel afhangt van de prestaties van de film op HBO Max. Dat vertrouwen lijkt filmstudio Warner Bros. wel te hebben, want het gaf ook al toestemming voor een spin-off serie genaamd Dune: The Sisterhood.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

starbass

Avatar

spice is geen hulpbron, maar grondstof.

Indy5

Avatar

Het gaat dus toch uiteindelijk om de $$$ en € €.

NieuwsFilm

meest populair