'Scream'-acteur David Arquette deelt 'ongemakkelijk' en grappig verhaal over Hugh Grant en Heath Ledger

'Scream'-acteur David Arquette deelt 'ongemakkelijk' en grappig verhaal over Hugh Grant en Heath Ledger

Grant kon niet echt lachen om het grapje...

David Arquette, o.a. bekend van de Scream-franchise, had ooit een bijzonder ongemakkelijk gesprek met Hugh Grant. Dit verhaal deelt hij nu.

Zo begint Arquette door te zeggen: "Ik verzamel graag grappige dingen. Op een moment kwam ik zo'n speciale politie-stoel neer, waar je op moet zitten wanneer ze een foto van je maken. Je weet wel, met de nummers en zo, wanneer je gearresteerd wordt".

Stoel met geschiedenis
"Het was een erg gave stoel, aangezien het uit de jaren 40 of 50 kwam en eigendom was geweest van de West Hollywood Police Department. Iedereen die in West Hollywood was gearresteerd, waaronder ook de nodige bekendheden, hebben dus in die stoel gezeten!".

Hugh Grant is een van die bekendheden. In 1995 kwam de acteur nog in het nieuws, toen hij werd beschuldigd en gearresteerd vanwege onzedelijk gedrag, toen hij tijdens eens 'transactie' werd betrapt met een prostituee op Sunset Boulevard.

Grapje
Arquette liep Grant na het kopen van de stoel tegen het lijf op een Golden Globes-feestje: "Ik ging naar hem toe en zei zoiets van: "Neem me niet kwalijk Hugh, dit klinkt misschien vreemd, maar ik verzamel veel spullen en kocht de stoel waarop jij gearresteerd werd. Ik weet niet of jij het leuk zou vinden om die te hebben, zodat je vrienden er foto's van kunnen maken ofzo?""

Grant zag hier niet echt de humor van in. Zo gaat Arquette verder: "Hugh zei toen op sarcastische wijze: "Oh echt? Is dat niet geweldig nieuws!" Ik verontschuldigde me meteen, het was niet mijn bedoeling hem te kwetsen..."

Steun
Arquette was een beetje van slag, maar werd gerust gesteld door niemand minder dan Heath Ledger: "Ik had Heath al een paar keer ontmoet, hij was echt een hele coole gozer. Ik zei tegen hem: "Ik schaam me zo voor wat net is gebeurd!" Ik vertelde hem het verhaal en dat ik erdoor van streek was, toen Heath zei: "Maak je geen zorgen, die man is een lul"!"

NieuwsFilm

meest populair