Warner Bros. leidt flink verlies op 'Tenet'

Warner Bros. leidt flink verlies op 'Tenet'

De enige grote zomerblockbuster van 2021 kost de studio miljoenen.

De zomer van 2020 gaat de boeken in als de slechtste voor Hollywood ooit. Er verschenen amper (nieuwe) films op het witte doek en de enige film die wel verscheen blijkt nu miljoenen verlies te hebben geleden.

We hebben het dan uiteraard over Tenet van regisseur Christopher Nolan. Na enkele maanden uitstel verscheen de scifi-thriller uiteindelijk uiteindelijk eind augustus in de wereldwijde bioscopen, een fijn iets voor de fans van de bioscoop en Nolan. Ook was er kritiek. Het zou onverantwoord zijn tijdens de aanhoudende coronaproblematiek.

Flink verlies op Tenet
Nu blijkt dat Warner Bros. miljoenen verlies heeft geleden op de film die normaal gesproken waarschijnlijk wel uit de kosten was gekomen. Volgens een artikel van Variety zou Tenet minstens 50 miljoen dollar verlies hebben geleden.

Na de release van Tenet werd er overigens gesproken over een verlies van 100 miljoen dollar. Dit blijkt dus te overdreven. Met een productiebudget van 200 miljoen dollar werd er uiteindelijk 363,7 miljoen dollar opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



NieuwsFilm

meest populair