Steven Spielberg maakt musicaldebuut met trailer van zijn 'West Side Story'

Steven Spielberg maakt musicaldebuut met trailer van zijn 'West Side Story'

De regisseur keert niet met Indiana Jones, maar met een musical terug naar het witte doek.

Een tijdje konden we de hoop koesteren dat we Steven Spielberg weer op de avontuurlijke tour konden zien met een vijfde Indiana Jones-film. Die hoop vervloog echter vorig jaar. In plaats daarvan krijgen we zijn musicaldebuut als regisseur met West Side Story.

De regisseur bemachtigde in 2018 de rechten tot de Broadway-musical en diens muziek, nadat hij al meerdere jaren had aangegeven graag een nieuwe adaptatie van de musical te willen verfilmen. Het is dan ook geen remake van de met tien Oscars bekroonde film West Side Story uit 1961. Een opvallend verschil is bij voorbaat al dat deze film gebruik maakt van Latijns-Amerikaanse acteurs, waar de vorige verfilming Amerikaane acteurs uit liet zien als Puerto Ricanen.



Oorspronkelijk zou de film reeds vorig jaar december in de bioscopen verschijnen, maar wegens de pandemie werd dit een jaar verschoven. Nadat de regisseur in zijn indrukwekkende oeuvre al meerdere genres succesvol wist te tackelen, kunnen we in december dus zijn eerste musicalfilm zien.

Wordt jij enthousiast van de trailer, of had je liever gezien dat Spielberg weer avontuurlijke film in plaats van een avontuurlijke filmkeuze had gemaakt?

NieuwsFilm

meest populair