Waarom het echt een enorm gedoe was om Rami Malek te krijgen voor schurkenrol 'No Time To Die'

De acteur was maar moeilijk te bereiken.

Jeffrey Kouters 16 september 2021 18:22 in Algemeen
In No Time to Die neemt James Bond het op tegen de mysterieuze slechterik Safin, gespeeld door Rami Malek. Veel fans kijken enorm uit naar Malek, maar volgens castingdirector Debbie McWilliams was het een enorm gedoe om hem te bereiken voor een auditie.

"Het proces om Rami auditie te laten doen verliep erg vreemd. Met alle respect voor zijn team, maar men reageerde niet echt toen ik vertelde dat de producenten hem wellicht wilden ontmoeten", vertelt ze. "Dat komt omdat ieder persoon die in een Bond-film speelt eerst door zo goed als iedereen gezien moet worden. Je krijgt je contract niet via de post of zo".

Toen McWilliams de acteur later zag bij de première van Bohemian Rhapsody, waarin hij natuurlijk de rol van Freddie Mercury speelde, zag ze dan ook haar kans schoon. "Ik had geluk om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn", zegt ze over haar ontmoeting met Malek.

"We waren uitgenodigd om na afloop een drankje te doen en toen ben ik naar hem toe gestapt. Ik vroeg hem of hij toevallig een telefoontje van zijn team had gehad over James Bond, maar dat was niet het geval", vervolgt de castingdirector. "Toen vertelde ik hem dat we hem al heel lang proberen te bereiken om een rol te bespreken".

Volgens McWilliams, die meer dan tien Bond-films op haar cv heeft staan, kwam het proces toen gelukkig in een stroomversnelling. "Zijn team hing vrijwel direct aan de telefoon", vertelt ze. "Ik heb geleerd dat je soms gewoon wat brutaler moet zijn als je iets voor elkaar wilt krijgen".

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Onomatope

Avatar

Gedoe gewas... mooie alliteratie

ThysRomani

Avatar

Ik had mijn team ontslagen.

Spider-fan

Avatar

Wat voor Bondsong zou Queen gemaakt hebben? Net zoiets als Flash, maar dan over Bond?

Nature

Avatar

Wordt nu al moe van dit verhaal al.

Master Of Films

Avatar

Een gedoe om hem te bereiken voor een auditie. Smiley face
Nooit van een postduif gehoord zeker.

NieuwsFilm

meest populair