Heftige onthullingen rechtbank over de jeugd van Johnny Depp

Heftige onthullingen rechtbank over de jeugd van Johnny Depp

Depp is op jonge leeftijd gedumpt door een gewelddadige moeder.

Nieuw opgedoken rechtbankdocumenten onthullen dat Johnny Depp als tiener in de steek is gelaten door zijn moeder Betty Sue, die meende dat hij op jonge leeftijd al prima voor zichzelf kon zorgen. Dat bleek echter totaal niet het geval.

Johnny Depp had niet bepaald een prettige jeugd. Dat kwam onder meer door de slechte band met zijn moeder.

"Mijn vader was grotendeels afwezig en mijn moeder zorgde voor ons. We werden geslagen, er werden spullen naar ons gegooid", vertelde hij in 2018 tegen Rolling Stone. "Ons huis was net een spookhuis, niemand zei wat tegen elkaar".

Die nare thuissituatie had een duidelijke invloed op zijn levensloop. Op zijn elfde zat hij voor het eerst aan de drugs en op zijn zestiende stopte hij met school om gitarist te kunnen worden.

In 1980 begon hij voor een band genaamd The Kids te spelen. Hij verkaste naar Los Angeles en leefde daar maandenlang in zijn auto. In 1984 scoorde hij zijn eerste acteerklus in A Nightmare on Elm Street.

In 1978 gingen zijn ouders uit elkaar. In de bijbehorende scheidingsdocumenten, die tot nu toe waren begraven in de rechtbankarchieven, staat onder meer dat zijn moeder hem volledig zelfstandig achtte.

"De vrouw erkent hierbij dat haar kind volledig voor zichzelf kan zorgen", schreef de rechtbank tijdens de behandeling van de zaak in 1981.

Depp was destijds zeventien en was allesbehalve zelfstandig, zeker in financieel opzicht niet.

NieuwsFilm

meest populair