Is het norovirus na corona de volgende killer voor Hollywood?

Is het norovirus na corona de volgende killer voor Hollywood?

Producties van Indiana Jones 5 en Ant-Man getroffen door uitbraak norovirus.

Sinds begin 2020 heeft de wereld te dealen met het coronavirus en de maatregelen die overheden nemen. De afgelopen periode lijkt alles weer wat meer normaal te worden, maar nu lijkt ook het norovirus een rol te gaan spelen.

Volgens The Sun zorgt het norovirus voor flink oponthoud bij de producties van Lucasfilms Indiana Jones 5 en Marvel Studios' Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Er zouden in totaal vijftig set-medewerkers naar huis zijn gestuurd. Ook waren er enkele positieve covid-testen.

Norovirus de volgende productiekiller?
Beide films worden op dit moment opgenomen in Pinewood Studios, een van de grootste filmstudio's in Groot-Brittannië. De opnames voor Indiana Jones 5 waren pas net weer aangevangen na een productiestop na het ongeluk en operatie van hoofdrolspeler Harrison Ford.

Geen van de sterren van de films is volgens The Sun ziek geworden. Het norovirus is overigens geen levensbedreigend virus. Ieder jaar krijgen een half miljoen Nederlanders met het virus te maken. Vaak leidt het tot een 'buikgriep' aldus het RIVM dat ook meldt dat er geen inentingen of medicijnen beschikbaar zijn tegen het norovirus.

Dus nee, het norovirus is zeker niet een volgende killer voor filmproducties. Vervelend is het uiteraard wel. Indy 5 moet in de zomer van 2022 verschijnen en de derde Ant-Man staat gepland voor begin 2023.

NieuwsFilm

meest populair